DELEN

Je ziet steeds vaker bij mensen kunstgras in de tuin. De laatste jaren is de kwaliteit van kunstgras zodanig verbeterd dat je soms het verschil met levend gras nauwelijks kunt zien. Het argument dat kunstgras lelijk is, is allang verleden tijd. Dat kunstgras mooi is, weten we dus al. Maar wist jij al dat kunstgras nog veel meer voordelen heeft?

1. Het aanleggen is in een keer klaar

Kunstgras kun je beter niet zelf aanleggen. Er moet namelijk rekening worden gehouden met dingen als afwatering en het eventueel verzakken van de grasmat. Maar hoewel de kunstgras legservice van grasexpert.com niet heel goedkoop is, ben je wel in een keer klaar. Bij een levend grasveld heb je er vaak nog een hoop werk van en soms is het zelfs nodig een heel nieuwe grasmat te leggen.

2. Je kunt precies het juiste gras kiezen

Bij een leven grasveld heeft je grasveld altijd een bepaalde kleur die afhangt van de grondsoort en het graszaad. Je hebt er geen keus in. Dat is anders bij kunstgras: er zijn allerlei verschillende imitatiegrassen waaruit jij zelf kunt kiezen.

3. Je hebt geen onderhoud

Ben jij niet zo dol op tuinklussen? Dan is kunstgras zeker wat voor jou! Met kunstgras hoef je niet te verticuteren, onkruid trekken, maaien, kantjes afsteken enzovoorts. Je sleept gewoon in het voorjaar de tuinmeubels naar buiten en je kunt meteen gaan genieten. Zelfs in de winter ligt jouw kunstgras er perfect bij!

4. Iedereen wordt jaloers

Jaloers zijn is niet erg netjes, maar het is natuurlijk wel erg leuk als de buurman zich telkens afvraagt waarom jouw gras er zoveel beter uitziet dan het zijne. Terwijl jij er ook nog eens helemaal niks voor hoeft te doen. Het gras is niet langer groener bij de buren.

5. Het kan overal

Kunstgras kan overal worden toegepast. Ook op plaatsen waar normaal gesproken geen gras groeit. Heb je bijvoorbeeld een tuin met veel schaduw, waar de zon niet komt? Dan is een natuurlijk grasveld haast onmogelijk omdat er voortdurend mos in groeit. Daarnaast is het ook op daken, (dak)terrassen en balkons handig om te kiezen voor kunstgras.

Kunstgras is in veel tuinen een slimme keus. Dit type gras blijft altijd mooi en heeft een natuurlijke uitstraling. Echt mooi kunstgras vind je bij kunstgras-grastapijt, waar ook regelmatig aanbiedingen te vinden zijn. Zo kom je voordelig aan een prachtige altijd-groene grasmat voor in jouw tuin!

DELEN
Vorig artikelHow to find: enkellaarsjes
Volgend artikel5 stoere winterjassen voor jongens
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here