DELEN

Heb je een beeld in je hoofd van een bepaald meubelstuk, maar kun je het nergens vinden? Of ben je op zoek naar een meubel in een specifieke maat? Maak het lekker zelf! Ga meteen aan de slag met de tips uit dit artikel of schakel een handige vriend of vriendin in om je te helpen.

  1. Bepaal de look

Voordat je echt begint is het slim om de look te bepalen. Hoe moet de tafel, stoel of kast eruit zien? Doe eventueel wat inspiratie op via internet of blader door je favoriete woonmagazines. Kijk bij de laatste interieur trends of blijf dicht bij je eigen stijl.

  1. Maak of zoek een bouwtekening

Maak vervolgens een bouwtekening met alle juiste afmetingen. Als je hier nog geen ervaring mee hebt, dan kun je beter een bestaand plan opzoeken. Kies een bouwtekening uit die je helemaal begrijpt. Vaak staat er stap voor stap aangegeven wat de handelingen zijn. Dat maakt het meteen een stuk makkelijker!

  1. Kies je materiaal

Je weet welke tafel je gaat maken, hoe het eruit moet zien en wat het stappenplan is. Top! Maar vergeet je niet te verdiepen in je materiaalkeuze! Denk hierbij aan de look, de dikte, de stevigheid en je budget. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘normale’ multiplex platen, maar ook voor berken multiplex. Dit heeft weer een hele andere uitstraling. Neem voor alle opties eens een kijkje bij DeHoutgroothandel.

Materiaal kiezen

  1. Welk gereedschap heb je nodig

Op een goede kant-en-klare bouwtekening staat vaak ook een lijst met benodigdheden. Dit kun je meenemen naar de bouwmarkt zodat je niets vergeet. Denk ook aan het grote gereedschap als een geschikte zaag, een schroefboormachine en een schuurmachine. Het zou vervelend zijn als je alles klaar hebt liggen en er dan pas achter komt dat je die zaag tóch niet meer hebt. Of dat die oude boor toch niet meer zo goed werkt als gehoopt. Check dit dus even en koop/huur eventueel nieuw gereedschap.

  1. Denk aan de afwerking

Of je nou meubilair voor binnen of buiten maakt – de afwerking is altijd belangrijk! Zorg ervoor dat alles goed geschuurd is en geef het een likje verf. Vaak is het verstandig (zeker voor meubels in de tuin) om nog een speciale lak laag aan te brengen die waterafstotend is. Zo blijft je eigen creatie langer mooi en kun je er optimaal van genieten! Koop dus een olie, was, lak of pot verf die geschikt is voor het door jou gekozen materiaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here