Home Wonen Producten Zelf je zonweringdoek vervangen: alles wat je moet weten

Zelf je zonweringdoek vervangen: alles wat je moet weten

DELEN

Niets zo fijn als lekker buiten in de tuin tijd doorbrengen. Of je nu ’s avonds gezellig bij kletst met vrienden onder het genot van een hapje en een glaasje wijn, of op een zondagmiddag van een uitgebreide brunch geniet met het hele gezin. Het is ongelooflijk fijn om beschermd buiten te kunnen zitten. Of dit nu onder een volledige overkapping is, of door gebruik te maken van een zonnescherm.

zonweringdoek vervangen

Tijd voor iets nieuws

Maar dat zonnescherm kan op een gegeven moment ook wat tegen gaan staan. Misschien ben je toe aan wat anders. Of misschien is je huidige zonweringdoek versleten of verkleurd. De aanschaf van een geheel nieuw zonwering systeem is behoorlijk prijzig, en vaak werkt de mechaniek van het zonnescherm nog prima. Welke reden je ook hebt, je hoeft niet zomaar je hele zonwering systeem te laten vervangen. Als je een klein uurtje de handen uit de mouwen steekt, kun je namelijk gemakkelijk zelf je zonweringdoek vervangen! Bespaar een hoop geld en moeite door zelf aan de gang te gaan met deze tips!

Zelf je zonweringdoek vervangen

De aanschaf van een geheel nieuw zonwering systeem is behoorlijk prijzig, en vaak werkt de mechaniek van het zonnescherm nog prima. In dat geval kun je net zo goed gewoon zelf je zonweringdoek vervangen. Het is vaak namelijk hartstikke overbodig om het hele systeem te vervangen. Je kan gemakkelijk en snel online een nieuw doek aanschaffen. Door even te zoeken in het brede assortiment luifeldoeken heb je binnen no-time gegarandeerd een luifeldoek dat bij jouw woning past. Voordat je aan het zoeken gaat is het belangrijk om je huidige zonweringdoek even op te meten. Op deze manier weet je precies waar je keuze uit kunt maken. Denk ook vooral even na over de kleur. Kijk wat rond in huis en tuin om er achter te komen welke kleur het beste in de omgeving past. Probeer de kleur te matchen met eventuele bloemen, accessoires of tuinmeubelen. Misschien wil je een zonnegeel zonweringdoek, of misschien is een gestreept patroon of een knallend rood meer jouw ding. Zodra het nieuwe doek geleverd is kun je meteen aan de slag!

doek zonwering vervangen

Monteren zonweringdoek

Veel zonweringdoeken komen met boven- en onder zoom waarmee je het nieuwe doek, gemakkelijk en snel in het zonnescherm kunt plaatsen. Het is veel gemakkelijker dan je zou denken! Houd er eventueel een handige instructievideo bij en monteer eenvoudig zelf uw luifeldoek op zonneschermdoek.be! Op deze manier kun je, zonder al te veel moeite, toch weer een fiks bedrag besparen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here