DELEN

We leven steeds bewuster van onze omgeving. Duurzame initiatieven als recycling, zonnepanelen en biologisch voedsel worden steeds meer gezien als de norm van de dag. Toch is in veel Nederlandse woningen de verlichting nog niet zo duurzaam als dat het zou kunnen zijn. Buiten maken we al steeds meer gebruik van solar verlichting, maar binnen is dit een ander verhaal. Oude gloei- of spaarlampen zijn niet alleen slechter voor het milieu, ze verbruiken ook nog eens ongelooflijk veel energie. Dit betekend dus niet alleen dat veel verlichting duurzamer kan, maar ook een heel stuk goedkoper.

Geld besparen

Een Led lamp is een van de meest energiezuinige, en hierdoor de meest geld besparende lampen op de markt. Deze lamp is zo zuinig, omdat alle gebruikte energie direct naar de verlichting gaat. De lamp hoeft niet eerst op te warmen en hierdoor wordt er geen energie verbruikt met het verwarmen van de lamp. In tegenstelling tot de spaarlamp, heeft een Led lamp ook geen opwarmtijd nodig. Alle energie die de lamp in gaat, gaat direct naar de volledige verlichting. Daarnaast gaat een Led lamp wel 30 jaar mee. Dit betekend dat je de lamp eenmalig aanschaft, en de komende tijd niet meer hoeft te vervangen. De Led lamp bespaart dus op alle mogelijke manieren flink wat energie – en hierdoor natuurlijk ook op de energierekening.

Beter voor het milieu

Het voordeel van de duurzame lampen is dat ze langer meegaan, minder energie verbruiken en in veel gevallen gewoon bij het afval mogen. Door duurzame lampen te gebruiken bespaar je dus energie, en dit is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een duurzaam leven. Nu zijn de spaarlampen in de afgelopen jaren veel ontwikkeld en gaan ze inmiddels bijna 10 keer langer mee dan de ouderwetse gloeilamp. Het nadeel van deze spaarlampen is dat ze kwik bevatten. Hierdoor moeten ze als klein chemisch afval worden verwerkt. Ze zijn dus duurzaam, maar niet direct zo goed voor het milieu als de Led lampen zijn.

Aanschaf van lampen

Ook in de aanschaf van lampen kun je een stuk bewuster en duurzamer zijn. In plaats van bijvoorbeeld naar de winkel te gaan, kun je de brandstof en uitstootgassen vermijden door online te winkelen. Er zijn genoeg aanbieders van duurzame lampen zoals bijvoorbeeld Budgetlight.nl. Naast het feit dat je de deur niet uit hoeft, kun je ook direct verschillende aanbieders (en dus ook prijs en kwaliteit) vergelijken. Zo vergroot je de kansen om te eindigen met de beste aankoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here