DELEN

De badkamer is de plek in huis waar jij even helemaal tot rust kunt komen, bijvoorbeeld in een warm bad of onder een frisse douche. Het liefste hebben we dan ook een badkamer met zeeën van ruimte, maar helaas is de badkamer vaak één van de kleinste kamers in huis. Gelukkig zijn er een hoop manieren om ruimte in je badkamer te besparen én om de ruimte groter te laten lijken. Lees hieronder meer!

Bouw de boel in

Veel sanitair kun je inbouwen, wat betekent dat je het sanitair gedeeltelijk of compleet wegwerkt in een wand. Ingebouwd sanitair neemt minder ruimte in beslag dan los- of vrijstaand sanitair. Een inbouwbad kun je bijvoorbeeld gemakkelijk in een hoek plaatsen, terwijl een vrijstaand bad juist een stuk van de muur af komt te staan.

Kies voor kwartrond

Als je ruimte wil besparen, is het verstandig om voor kwartronde vormen te kiezen. Denk daarbij aan een kwartronde wastafel, in plaats van een rechthoekige. Door de afgeronde hoeken bespaar je ruimte en kun je er bijvoorbeeld gemakkelijker langslopen. Een kwartronde douchecabine werkt ook ruimtebesparend, zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde ruimte ziet er groter uit dan een ruimte vol met rommel. Het is daarom belangrijk dat je genoeg opbergruimte in je badkamer hebt. Een badmeubel met lades is bijvoorbeeld een goed idee als je de badkamer graag wat groter wil laten lijken, maar denk ook aan inbouwnis. Een inbouwnis plaats je in de douche en biedt ruimte voor al je shampoo- en doucheflesjes. Zo staan deze flesjes niet op de grond, wat er een stuk opgeruimder uitziet!

Lichte tinten

Lichte kleuren in de badkamer

Kleuren hebben veel invloed op hoe groot of klein een ruimte lijkt. Donkere kleuren maken je badkamer optisch kleiner, terwijl lichte tinten ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Tegels in een aarde- of natuurtint zijn bijvoorbeeld heel geschikt als je de badkamer groter wil laten ogen. Bovendien hebben deze kleuren een rustgevende uitstraling en helpen ze je om nog beter te ontspannen. Kies daarbij ook voor zo groot mogelijke tegels, want kleinere tegels maken de ruimte compacter.

Vermijd felle verlichting

Natuurlijk licht maakt een ruimte groter, maar helaas heeft niet iedereen een raam in de badkamer. Het is in elk geval van belang dat je hele felle verlichting in de badkamer vermijdt. Zachtere verlichting lijkt meer op natuurlijk licht én zorgt voor een fijnere sfeer. Heb je fel licht nodig om bijvoorbeeld cosmetica aan te brengen of om jezelf te scheren? Kies dan voor een spiegel met wat fellere verlichting. Zo oogt jouw badkamer nog steeds lekker ruim!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here