DELEN

Wanneer je een thuiskantoor gaat inrichten of een kantoor voor je eigen bedrijf hebt geopend, dan zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Naast al het papierwerk en het rondmaken van de investering die je hiervoor moet doen, heb je namelijk ook nog een gezellige en functionele inrichting nodig. Wat heb je precies nodig en hoe kun je ervoor zorgen dat jouw kantoor een fijne plek wordt om te werken? Kun je productiviteit stimuleren door een goede inrichting en hoe doe je dit dan? We geven je graag wat tips!

De juiste set-up

Als eerste zal je moeten beginnen met de juiste set-up. Als je de hele dag achter je computer moet zitten omdat je bijvoorbeeld een administratieve functie hebt, betekent dit een goed bureau en een fijne stoel. Dit zijn de items die eigenlijk noodzakelijk zijn om jouw werk goed uit te kunnen voeren en dus niet bespreekbaar zijn. Kantoormeubilair kopen is een van de eerste dingen op je to-do lijstje. Als je bijvoorbeeld veel vergaderingen hebt waarbij presentaties belangrijk zijn, dan zal je een beamer of smartboard moeten hebben.

Plek om op te bergen

Wanneer je de essentials in huis hebt gehaald, moet je kijken naar items die jouw werkomgeving prettiger maken. Als het altijd maar een zooitje is op jouw bureau kun je natuurlijk niet goed werken zonder afgeleid te raken. Een boekenkast of dressoir kan dan geen kwaad. Zorg dat je de boel netjes georganiseerd houdt en dat je voldoende ruimte hebt om mappen met documenten, etuis en andere benodigdheden kwijt kunt. Dit kan overigens ook prima in een open vakkenkast of ander type opberger. Hier kun je vervolgens nog wat leuke aankleding en decoraties in kwijt, om de boel een beetje op te leuken. Dat is zeker niet onbelangrijk!

Extra gadgets

Extra gadgets

Tot slot kun je nadenken over extra gadgets die jouw werk makkelijker, leuker of simpelweg productiever maken. Zo zijn er steeds meer mensen die een loopband kopen die onder hun sta-bureau kan staan. Op die manier kun je meer stappen zetten gedurende de dag en houd je je lichaam gemakkelijker in conditie. Een andere gadget die goed van pas kan komen is eentje voor productiviteit, namelijk een pomodoro-timer. Deze timed de taken die je moet volbrengen en zorgt er direct voor dat je dus productiever met je tijd omgaat. Zo krijg je veel meer gedaan in een dag, wat ontzettend handig kan zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here