DELEN

Je brengt waarschijnlijk behoorlijk wat tijd door in huis. Daar heb je alles om het leven comfortabel te maken, vol met oude herinneringen en prachtige nieuwe momenten die in de nabije toekomst liggen. Veel mensen maken zich zorgen zodra ze hun eigen huis verlaten, bijvoorbeeld om eens een avond op stap te gaan. Wellicht is het de angst voor inbrekers wanneer het huis verlaten is, of zijn het zorgen om kinderen die voor het eerst thuis blijven. Met een camerabeveiliging set kun je de woning in gaten houden inclusief de gezinsleden. Zo kun je met een gerust hart een avondje uit!

Wat heb je nodig voor een wifi beveiligingscamera?

Wifi is een draadloze manier om apparaten met elkaar in verbinding te stellen. Het is tegenwoordig heel normaal om een internetaansluiting in huis te hebben met een wifi router. Zo kun je apparaten zoals de laptop, tablet, smartphones, televisies en meer koppelen aan het internet. Wanneer je aan de slag gaat met een camerabeveiliging set en eventueel andere smart home toepassingen biedt het voordeel om daar nog een bridge aan te koppelen zoals de Somfy TaHoma. Dit zijn kastjes die als centrale middelpunt dienen om alle slimme apparaten te bedienen. Je hoeft dan niet voor ieder apparaat van vaak verschillende merken specifieke apps te bedienen. Als laatste heb je uiteraard een wifi beveiligingscamera nodig. Er zijn veel soorten camerabeveiliging, we zullen wat tips geven om de juiste camera te vinden voor jouw persoonlijke situatie.

Een camerabeveiliging set kiezen

Wifi beveiligingscamera

Als eerste moet je bepalen of het een systeem voor binnen of buiten betreft, beide is uiteraard ook een optie. Voor buiten zal de camerabeveiliging set vooral bedoeld zijn om mogelijke inbrekers, vandalen of dieren in de tuin te detecteren, binnen kan het gebruikt worden om jonge kinderen in de gaten te houden bij afwezigheid. Iedereen zal zelf hun eigen toepassingsmogelijkheden kunnen bedenken, afhankelijk van het type camera zijn er diverse instelmogelijkheden.

Voor een camerabeveiliging set buiten moet de camera bestand zijn tegen koudere temperaturen en (spat)waterdicht zijn. In de volle regen plaatsen zal doorgaans niet mogelijk zijn met apparatuur voor consumenten, monteer de camera daarom onder een afdak of overkapping. Daarnaast kun je met een lens vol regendruppels of sneeuw ook niets meer zien. Er zijn camera’s met infrarood nachtzicht of met een zeer gevoelige sensor die in het donker kunnen filmen. Een lamp die bij beweging geactiveerd wordt is ook mogelijk. Sommige systemen hebben een ingebouwde accu als backup wanneer de stroom mocht uitvallen. Bij uitval van het wifi signaal zijn er toestellen leverbaar die direct een SMS kunnen sturen naar de eigenaar.

Voor een wifi beveiligingscamera binnen zijn andere kenmerken relevant zoals de privacy. Zo zijn er apparaten waaronder de Somfy One, die voorzien zijn van een privacy klepje zodat bewoners nooit ongewenst gefilmd kunnen worden. Facebook heeft ook een dergelijke camera voor binnen, maar deze is niet hier verkrijgbaar. Er zijn apparaten die kantelbaar zijn, of uitgerust met een grote kijkhoek om de gehele ruimte vast te leggen. Dit kan een praktische oplossing zijn om bij afwezigheid kinderen in de gaten te houden.

Voor welk type je ook kiest, het is aan te bevelen om alle gezinsleden uit te leggen wat er vastgelegd wordt en waarom. Bij een camerabeveiliging set is het doel de bewoners een veilig gevoel te geven, niet om bewoners ongewenst in de gaten te houden.

Home automation software installeren

Er zijn diverse mogelijkheden met home automation software. Het centrale beheer kan in het geval van een bridge via dezelfde applicatie verlopen, doorgaans wordt er gebruikt gemaakt van mobiele apps voor smartphones of tablet. Ieder ‘slim’ apparaat wordt verbonden met de applicatie. Vervolgens kunnen ruimtes bepaald worden, functionaliteit kan worden ingesteld naar behoefte en apparaten worden met elkaar verbonden voor meer geavanceerde functionaliteit. Met een mobiele app kunnen beelden van de camera ook buitenshuis bekeken worden, mits er een actieve internetverbinding is zoals een data abonnement. Veel systemen maken ook gebruik van een optionele web interface om beelden terug te kijken of live te streamen. Let op dat er voor cloud opslag extra kosten van toepassing kunnen zijn.

Maak de woning veiliger met slimme apparatuur

Een camerabeveiliging set met wifi beveiligingscamera is een goed begin, met andere smart home apparaten die samenwerken met home automation software is er nog veel meer mogelijk. Denk aan lampen die automatisch inschakelen wanneer de camera een beweging registreert, of sensoren die het openen van ramen of deuren detecteren. Bij detectie wordt er automatisch een bericht gestuurd naar de beschikbare mobiele apparaten, zodat je niet zelf steeds op het scherm hoeft te kijken. Zo kun je voortaan genieten van een zorgeloos avondje uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here