DELEN

Als startende ondernemer kan je vaak een leidraad gebruiken. Inspiratie is welkom en inzichten van succesvolle ondernemers kunnen ervoor zorgen dat een idee ook echt van de grond komt. Het is een van de redenen waarom succesvolle ondernemers vaak een succesvol netwerk hebben. Gelukkig zijn er ook heel wat goede ondernemen boeken die je inzicht verschaffen in het ondernemerslandschap en die je op de goede weg helpen. Ik heb er talloze gelezen en kan er zeker een aantal voor jou aanraden. Ik goot ze alvast even in een handige ondernemers boeken top 10 waarmee jij aan de slag kan.

# 1. Werken met hart en ziel – Wouter Tofs

Nummer 1 in deze ondernemers boeken top 10 is het boek Werken met hart en ziel van Wouter Torfs. Voor een starter is het altijd aan te raden om aan de hand van een houvast, zoals een boek, te proeven van het ondernemerschap. Hierbij geeft het boek ondernemen een gezicht en ontdek je vanop de eerste rij hoe het ondernemerschap het leven kan veranderen.

Werken met hart en ziel is een van de beste boeken voor ondernemers en is geschreven vanuit de usercase van Schoenen Torfs, een populaire Belgische keten en een voorbeeld van een succesvolle ondernemer. Al talloze keren werd het bedrijf verkozen tot beste werkgever van België. Als een van de beste boeken voor ondernemers biedt het inzicht in de bouwstenen van een succesvolle onderneming waar werknemers gelukkig zijn, een goede bedrijfscultuur en de kracht van samenwerking.

Nummer 1 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 23,99 euro.

# 2. Sprint: How to solve big problems and test new ideas in just five days – Jake Knapp

De nummer twee uit deze ondernemers boeken top 10 is een Engelstalig boek dat geschreven is als een praktische gids voor beginnende start-ups en traditionele ondernemingen. Het biedt een blik achter de schermen van Amerikaanse start-ups en het is gevuld met praktische tips en verrassende ideeën. Bekijk het als een van de beste ondernemers boeken voor ondernemers die met zakelijke vragen te kampen krijgen. Het leest als een studieboek waar je even je tijd voor moet nemen.

Nummer 2 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 16,99 euro.

# 3. The Lean Startup – Eric Ries

Dit Engelstalige boek neemt geboren ondernemers mee op een reis door het meest risicovolle landschap ter wereld: het ondernemerslandschap. Het helpt om sneller zakelijke beslissingen te nemen en om klantgericht te werken, maar ook om jezelf en je product voortdurend in vraag te blijven stellen. Het codewoord? Voortdurende innovatie. Het boek toont aan waarom de meeste start-ups falen en voorkomt tegelijkertijd dat jij met faalangst krijgt af te rekenen. Het is Eric Ries, een Silicon Valley-ondernemer, die een van de beste boeken over ondernemen heeft geschreven.

Nummer 3 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 13,49 euro.

# 4. Businessplan op 1 A4 – Marc van Eck en Ellen Leenhouts

Als startende ondernemer zal je gegarandeerd een ondernemingsplan willen schrijven. Afhankelijk van de gekozen ondernemingsvorm en de behoefte aan externe kredietverschaffers is dit vaak zelfs verplicht. Vaak kampen ondernemers met allerlei vragen en die vragen helpt het boek Businessplan op 1 A4 te beantwoorden. Dit boek over ondernemen voor beginners die een businessplan schrijven, helpt om dromen in concrete plannen om te zetten. Hierbij vertrekt het van de OGSM-methodiek (Objective, Goals, Strategies en Measures). Het doel is duidelijk: een eigen businessplan schrijven en het zodanig beknopt houden, dat het op een A4’tje past.

Nummer 4 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 14,99 euro.

# 5. Klanten zijn eigenlijk nét mensen! – Jos Burgers

Het boek Klanten zijn eigenlijk nét mensen! zit boordevol eyeopeners voor ondernemers die klantgericht willen werken. Het bestaat uit een reeks columns die gemakkelijk weglezen en die aantonen hoe ook jij fout met je klanten omgaat. Als een van de beste boeken over ondernemen bevat het veel waardevolle inzichten en dat zonder er al te dure woorden tegenaan te gooien. Stap voor stap en op een toegankelijke manier leer je hoe je wel met klanten moet omgaan. En dat zal gegarandeerd je omzet ten goede komen.

Nummer 5 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 20,50 euro.

# 6. De startup van 4 uur per week – Felix Plötz

Veel van de ondernemer boeken doen uitschijnen dat je volop risico’s moet nemen en je job moet laten vallen om succes te boeken. Felix Plötz beweert het tegendeel. Met dit boek toont hij aan dat je niet voor 100% een ondernemer moet zijn om succes te boeken. Meer zelfs: hij vindt het een goed idee om naast je huidige job een bedrijfje op te zetten en het langzaamaan te doen groeien. Wil ook jij in bijberoep starten? Dan is dit een van de beste ondernemen boeken die je kan kopen. Aan de hand van talloze voorbeelden leer je onder andere hoe en waar je start, je gaat na of je idee in de praktijk kan werken, hoe je doorzet en hoe je de risico’s hanteerbaar houdt.

Nummer 6 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 20,99 euro.

# 7. Onderneemster zkt sterk merk – Katlijn Voordeckers en Sara Reymen

Bij het starten van een eigen bedrijf hoort een goede communicatie en een uitstekende branding. Het zijn twee zaken waar starters het vaak heel moeilijk mee hebben. Dit boek focust sterk op vrouwelijke onderneemsters en is geschreven door twee Vlaamse ervaringsdeskundigen. Het bevat talloze tips op het gebied van branding en communicatie en het helpt onderneemsters om beter en duidelijker te communiceren.

Nummer 7 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 17,99 euro.

# 8. Écht ondernemen – Bemoei je met je eigen zaak! – Charlotte Meindersma

Dit boek over succesvol ondernemen, leert je niet hoe je in een paar weken tijd miljoenenwinsten maakt, maar leert je hoe je op je eigen voorwaarden kan ondernemen. Het helpt je om je identiteit en werkgeluk te claimen. Het leert je om keuzes te maken en om een eerlijke marketing in te zetten. Maar het leert je ook hoe je eindelijk van die kutklant afkomt en hij van jou. Het bevat bovendien verhalen van twaalf verschillende succesvolle ondernemers die jou graag inspireren. Charlotte Meindersma is een Nederlandse juriste en de aangehaalde wetten en regels zijn dan ook enkel in Nederland relevant. Het is een van de redenen waarom dit boek niet hoger scoort in deze ondernemers boeken top 10. Over de wetten en regels moet je dus heen kunnen lezen en dan krijg je nog steeds een van de beste boeken over ondernemen.

Nummer 8 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 14,99 euro.

# 9. Shoe Dog – Phil Knight

Het boek Shoe Dog vertelt het verhaal van Phil Knight, de oprichter van Nike. In zijn memoires legt hij uit hoe hij van een ‘zot idee’ naar een multinational evolueerde. Er zijn talloze van deze inspirerende ondernemen boeken te vinden, maar Shoe Dog blinkt uit op het gebied van toegankelijkheid. Het is ook niet zo dat Phil Knight zijn eigen successen bezingt, maar dat hij vooral wil inspireren en ook de moeilijke kanten van het ondernemerschap wil laten zien. Op een unieke manier laat hij in zijn kaarten kijken, terwijl hij het ondernemersverhaal heel menselijk brengt en eigenlijk gewoon aangeeft waaraan je je als groeiende ondernemer allemaal mag verwachten.

Nummer 9 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 10 euro.

 # 10. Durf! – Bart Verhaeghe

Bart Verhaeghe is een geboren ondernemer die drie decennia terug afstudeerde als jurist aan de KU Leuven en de Vlerick Business School. Deze ondernemer verdiende zijn strepen in onder meer de vastgoed- en de sportsector, waar hij heel wat successen wist te boeken. Kenmerkend is zijn durf om risico’s te nemen, om problemen te benoemen en om te veranderen. Maar ook dat hij steeds durft te dromen. Zijn boek leest als een pleidooi om te durven en om op lange termijn te denken. De opbrengsten van dit boek gaan onder meer naar de Club Brugge Foundation en het Antikankerfonds.

Nummer 10 uit deze ondernemers boeken top 10 is bij bol.com te koop voor 22,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here