DELEN

Dat je overweegt om een koffiecorner aan het kantoor toe te voegen, hoeft niet te verbazen. Medewerkers zijn een stuk scherper na een goede kop koffie, terwijl samen koffiedrinken ervoor zorgt dat er banden worden gesmeed. Dat het ook nog eens een goede plek is om gasten en bezoekers te ontvangen, bijvoorbeeld als ze iets te vroeg zijn voor de geplande vergadering, is mooi meegenomen. Bij het inrichten van een goede koffiecorner zijn er wel een aantal dingen waaraan je moet denken. Deze vier tips helpen je op de goede weg.

# 1. Zorg dat iedereen welkom is

In de eerste plaats moet je goed weten dat je zonder koffie veel werknemers chagrijnig achterlaat. De capaciteit van het koffieapparaat is dus belangrijk. De meeste fabrikanten van zakelijke koffiemachines geven zowel een dag- als een uurcapaciteit mee. Houd hier rekening mee bij het selecteren van een koffiemachine. Zorg er uiteraard ook voor dat je voldoende tafels, stoelen en mokken hebt om piekmomenten op te vangen. Het laatste wat je wil, is iemand zijn bak koffie ontzeggen. Een rolstoelvriendelijke inrichting en een centrale locatie zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt.

# 2. Blijf trouw aan de stijl van het huis

Blijf trouw aan de stijl van het huis

Omdat de koffiecorner vaak een ontmoetingsplek is die ook door externen wordt gebruikt, moet het aansluiten bij je bedrijf en bij de bedrijfsidentiteit. Als duurzaamheid een essentieel onderdeel is van de normen en waarden, hoor je dit ook in de koffiecorner door te trekken. Verder is het een goed idee om de bedrijfskleuren in de stijl en de inrichting te verwerken.

Ook leuk is de koffietas bedrukken. Dat kan met een logo, maar bijvoorbeeld ook met een leuke slogan die de aandacht naar zich toetrekt en die aansluit bij de bedrijfsidentiteit. Het zal je wellicht niet verbazen dat ze bij Coolblue, waar ze graag pronken met allerlei oneliners op taalniveau B1, hun blauwe koffietassen bedrukken met een oversized Coolblue-logo en het opschrift “HEET. Niet cool”.

# 3. Meer dan alleen koffie aanbieden

Hoewel wij Belgen toch wel wat koffie kunnen verzetten, zijn er meer dan alleen koffiedrinkers in ons land. Zorg er daarom voor dat het assortiment wat ruimer is. Hedendaagse koffiemachines kunnen vaak meer dan alleen zwarte koffie zetten en kunnen bijvoorbeeld ook creatief aan de slag gaan met melk. Zo kunnen medewerkers en gasten ook van een latte macchiato genieten. Er zijn zelfs koffiemachines die warme chocolademelk zetten, terwijl de heetwateruitgifte ervoor zorgt dat theeliefhebbers van een kopje thee kunnen genieten. Een waterdispenser maakt de koffiecorner ten slotte helemaal af.

# 4. Denk na over de akoestiek

Een koffiecorner op kantoor moet centraal gelegen en toegankelijk zijn, maar dat mag natuurlijk niet in overlast resulteren. Anderzijds kunnen betonnen vloeren en muren ervoor zorgen dat de akoestiek van de koffiecorner niet bepaald aangenaam is. Kies daarom voor stoffen bekleding om het geluid zachter te maken en werk de koffiecorner af met akoestische panelen. Wat ook goed werkt, is planten voorzien. Planten zorgen voor een aangename atmosfeer, stimuleren de creativiteit en werken geluiddempend. Vooral planten met grote bladeren zijn een goed idee. Onder meer de Ficus robusta is een aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here