DELEN

Een werkkamer in huis kan ontzettend veel werkplezier opleveren: of je nu fulltime of enkel een paar uurtjes per week vanuit huis werkt. Wanneer je werkkamer een fijne uitstraling en inrichting heeft kun je er heerlijk geconcentreerd aan de slag. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de werkkamer op de juiste manier inricht en ook nog eens een moderne uitstraling geeft? We geven je een aantal praktische tips.

1. Kies een mooi vloerkleed

Een vloerkleed is niet alleen zacht aan de voeten, maar zorgt ook nog eens voor goede (geluids)isolatie. Om je werkkamer een moderne uitstraling te geven kies je voor een vloerkleed met een neutrale kleur en strakke uitstraling: een hip zwart vloerkleed bijvoorbeeld. Maak je geen zorgen: ook wanneer je een kleine werkkamer hebt is een zwart vloerkleed geen probleem. Een geheel zwart oppervlak (denk aan alle muren, de vloer of het plafond) kan een ruimte ontzettend veel sfeer geven.

2. Beperk de decoratie

Een werkkamer is natuurlijk om in te kunnen werken; en dit betekent dat het vaak verstandig is om persoonlijke decoratieve items zoals familiefoto’s in andere kamers van het huis te hangen. Om de werkkamer een moderne uitstraling te geven beperk je de decoratie tot enkele mooie stukken muurdecoratie.

Moderne werkkamer tips

3. Haal de natuur naar binnen

Planten hebben niet alleen een concentratie verhogende werking, maar zorgen ook voor een hogere productiviteit. Daarnaast kunnen de juiste planten de werkkamer een moderne en zelfs luxe uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan een ficus in een hangpot aan het plafond, een mooie grote bananenplant of grote palm.

4. Kies voor kunst

Wat is het eerste waar je aan denkt bij een moderne inrichting? Juist: kunst. Of je nu een echte Picasso in huis haalt of kunst binnen budget kiest; het zorgt er gegarandeerd voor dat de werkkamer een moderne uitstraling krijgt. Wist je dat kunst zelfs voor extra creativiteit zorgt? Wel zo fijn wanneer je aan het werk bent!

5. Zorg voor ruimte

Houd de werkkamer opgeruimd. Niet alleen om zo het concentratievermogen te behouden, maar ook om de moderne uitstraling goed tot zijn recht te laten komen. Zorg voor opbergruimte zoals bijvoorbeeld een gesloten kast of enkele strakke planken aan de muur. De opbergruimte zorgt ervoor dat de werkkamer er altijd strak en overzichtelijk uit ziet; en dat je daarnaast ook al je items makkelijk terug kunt vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here