DELEN

Een pen, een paraplu en een usb-stick: iedereen heeft zo’n relatiegeschenken vast al eens gekregen. Als je creatief wil wezen, zal je dan ook met andere geinigheden uit de hoek moeten komen. Wij gingen op zoek naar leuke en originele relatiegeschenken die dubbel zo leuk zijn om weg te geven.

Bedrukte thermosbekers

Er was een tijd dat koppen en mokken populaire relatiegeschenken waren, maar we moeten toegeven dat ze ook een belangrijk nadeel hebben: ze worden onvoldoende gezien. Daarom is thermosbekers bedrukken eigenlijk een beter idee. Thermosbekers worden meegenomen naar het werk, naar de camping en op de trein. Je logo of boodschap wordt dan ook zeker gezien. Bovendien kan je met thermosbekers vrijwel alle kanten uit. Er zijn al kunststof thermosflessen voor minder dan een euro, maar er zijn ook duurzame bamboemodellen en hoogwaardige roestvrijstalen thermosbekers die extra lang isolerend werken.

Babyplantje of -boompje

Bedrijven scoren steeds beter met duurzame boodschappen. Daarom doen bijvoorbeeld bamboegeschenken het al langer goed, maar ook van geschenken van natuurlijke oorsprong kunnen we dit zeggen. Zo gaven bedrijven als Univé, DHL en Partena al babyplantjes of groeipapier cadeau. Dit komt dan met een QR-code waardoor men meteen informatie over het verzorgen van het plantje kan raadplegen. Het geheel wordt ingepakt in een cadeauverpakking en bedrijven kunnen hun eigen boodschap aanbrengen. Univé, waarbij de laatste letter verdacht veel op een appel lijkt, deed dat bijvoorbeeld met babyfruitboompjes en de slogan: “Daar plukt u de vruchten van.” Goed bedacht!

Speelse rackets voor vakantiegangers

Een leuk geschenkje zagen we bij IGO Promo en vonden we toch wel heel uniek. Het ging namelijk om twee houten rackets en een balletje. Ideaal voor een potje pingpong zou je denken, maar het gaat ook verder dan dat. Elke racket is namelijk bedrukt met een spelletje. Zo vind je op je racket ook een ganzenbord en een veld om op te schaken. Deze gadget wordt compleet geleverd inclusief de speelstukken, een nylon hoes en het balletje. De hoes en de rackets kan je gewoon bedrukken.

Een virtuele ervaring

Virtuele ervaring

Als je een levendig relatiegeschenk wil geven, kan je ook altijd een VR-bril cadeau doen. Ook hier is er keuze zat, zo zijn er goedkope modellen waarin men even een smartphone moet klikken, maar ook exclusieve VR-brillen met geïntegreerd geluid. Met zo’n VR-bril kan je de ontvanger meteen op safari sturen om majestueuze olifanten te spotten, laat je ze wandelen in de woestijn of doe je ze zwemmen tussen de haaien. En dat allemaal in tijden waarin we niet op vakantie mogen.

Originele stukken worden relatiegeschenken

Wil je echt origineel zijn? Kijk dan even naar wat de gemeente Hoogstraten heeft gedaan. Daar maakte een kunstenares met oude stenen van de zestiende-eeuwse Sint-Katharinakerk 50 mooie beeldhouwwerkjes die aan hooggeplaatste bezoekers worden gegeven. Elk beeldhouwwerkje is 100% uniek. Het geheel komt dan in een bijzondere geschenkbox met daarop tekeningen van de belangrijkste gebouwen uit Hoogstraten. Ook bedrijven kunnen op zo’n manier heel originele geschenkjes geven. Het bureau van de eerste zaakvoerder kan bijvoorbeeld een nieuw leven krijgen als broodplankje. Vergeet dan wel niet om er een mooi echtheidscertificaat bij te steken.

Mandje met lokale geschenkjes

Coronagerelateerde relatiegeschenken zijn intussen al voldoende de revue gepasseerd. Bovendien hebben veel mensen er gewoon genoeg van en hebben ze geen nood aan de zoveelste verwijzing naar de bijzondere tijden waarin we leven. Bedrukte mondmaskers verliezen logischerwijs aan belang.

Als je echt wil inspelen op deze bijzondere tijden, doe je het beter met een positieve boodschap. Geef aan dat je de mensen niet in de steek laat en engageer je op lokaal niveau. Stel bijvoorbeeld een mandje samen met streekbiertjes, delicatessen en spulletjes van lokale handelaars. Daar doe je zowel de ontvanger als de handelaar een plezier mee, terwijl het alleen maar goed kan zijn voor je merkidentiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here