DELEN

Een zakelijke autoverzekering zal bijna altijd duurder zijn dan een particuliere autoverzekering, hoewel je het natuurlijk in jouw kosten in kan brengen. Hoe dat komt? Omdat verzekeraars zakelijk gebruik associëren met intensief gebruik. En dat resulteert in een hoger risico. Dat is al helemaal het geval indien verschillende bestuurders elkaar voortdurend afwisselen. Toch kan je een en ander doen om te besparen op jouw zakelijke autoverzekering. Onderstaande 6 tips helpen alvast om jouw autoverzekering zakelijk betaalbaar te houden.

# 1. Besparen op zakelijke autoverzekering met 1 vlootformule

Wanneer je veel voertuigen binnen één bepaalde categorie hebt, kan het interessant zijn om ze via een vlootstructuur te verzekeren. Dan ontvang je één factuur voor de volledige vloot en dat bespaart toch wel wat administratie. Maar het meest interessante is natuurlijk dat verzekeraars aantrekkelijke vloottarieven hanteren. Door alle verzekeringen te combineren, kan je dus eenvoudig besparen op jouw zakelijke autoverzekering.

# 2. Zakelijke kilometerverzekering

Verzekeraars geven wel vaker aan dat een kilometerverzekering enkel interessant is voor particulieren. Echter hoeft dat niet automatisch het geval te zijn. Indien je maar weinig kilometers aflegt en vooral op het kantoor vertoeft, rijd je evenveel kilometers als een particulier. En dus hoef je heus niet meer te betalen. Stuur in zo’n geval aan op een kilometerverzekering en vergelijk natuurlijk ook even de prijs, in functie van het verwacht aantal kilometers. Mogelijks kan je heel wat besparen op jouw zakelijke autoverzekering.

# 3. Jaarlijks de autoverzekering zakelijk betalen

Wat deze tip betreft, is het altijd een beetje wikken en wegen. Door de premie jaarlijks te betalen kan je immers flink wat besparen. Maar anderzijds is dat op vlak van cashflowoptimalisatie geen goed idee. Een maandelijkse betaling krijgt dan de voorkeur. Overweeg het jaarlijks betalen van de premie enkel indien het helemaal snor zit met jouw cashflow. Laat dat duidelijk zijn.

# 4. Speel met de voorwaarden van jouw zakelijke autoverzekering

Achter elke verzekering zit een strikt algoritme waarop diverse factoren inspelen. De specifieke voorwaarden zoals het eigen risico zullen de te betalen premie beïnvloeden. Ga daarom na of het niet interessanter kan zijn om een hoger eigen risico in te bouwen en zo minder te betalen. Anderzijds moet je natuurlijk ook de centen hebben om het eigen risico bij een ongeval op te hoesten, dus overdrijf zeker niet.

# 5. Ga na of er geen dubbele dekkingen zijn

Veel ondernemers blijken nog steeds nodeloos te veel te betalen voor hun verzekering. Zo beschikken sommige ondernemers over een onderhoudscontract waarin reeds pechbijstand begrepen zit. Dan is het heel onlogisch dat ook jouw autoverzekering die dekking biedt. Maar ook de algemene rechtsbijstandsverzekering blijkt vaak een dooddoener te zijn.

Controleer of er geen dubbele dekkingen zijn en ga aan het schrappen, want dat kan al snel in een fikse besparing resulteren.

# 6. Speel verschillende offertes uit

Indien je echt hoopt te besparen op jouw zakelijke autoverzekering, is het belangrijk om voldoende te vergelijken. Alleen al door de juiste autoverzekering te kiezen, kan je immers tot 20% besparen. Echter vergelijk je niet alleen bij het aangaan van de overeenkomst. Elke verzekeraar hanteert nu eenmaal eigen berekeningsmethoden. Bij het ouder worden of vernieuwen van de vloot kan de ooit zo voordelige verzekeraar lang niet meer zo voordelig blijken te zijn. En dan stap je maar beter over.

Uiteraard zal lang niet alleen de prijs jouw keuze beïnvloeden. Zo speelt ook de band met de verzekeraar een rol, net zoals de voorwaarden en de dekking. Enkele offertes opvragen en ze aan jouw huidige verzekeraar voorleggen, kan volstaan om een aangename tegemoetkoming te verzilveren. En dan hoef je niet van verzekeraar te veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here