DELEN

In een wereld waarin online shoppen niet meer weg te denken is, zijn shopping campagnes een onmisbaar instrument geworden voor retailers en bedrijven die hun producten online aanbieden. In dit artikel leer je wat shopping campagnes zijn, waarom shopping campagnes zo nuttig zijn en geven we je enkele waardevolle tips om je shopping campagnes te optimaliseren.

Wat zijn shopping campagnes?

Shopping campagnes zijn reclamecampagnes op online platforms (bv. Google Shopping), specifiek ontworpen om producten rechtstreeks aan consumenten te presenteren. In plaats van tekstadvertenties toont een shoppingcampagne productafbeeldingen, prijzen en merkinformatie, wat het voor klanten gemakkelijker maakt om een aankoopbeslissing te nemen. Ze zien meteen de prijzen bij verschillende bedrijven en kunnen doorklikken naar de webshop om er een bestelling te plaatsen.

Voordelen van shopping campagnes

Shopping campagnes hebben verschillende voordelen. Ze vergroten in de eerste plaats de zichtbaarheid, omdat de productadvertenties meestal bovenaan de zoekresultaten worden weergegeven. Ze zijn aantrekkelijker voor klanten, want ze bieden een visuele voorstelling van het product. Verder verbeteren ze de conversieratio’s, omdat ze consumenten aantrekken die al in de aankoopfase van de klantreis zijn.

Tips voor betere shopping campagnes

Nu we weten wat shopping campagnes zijn en waarom ze nuttig zijn, is het tijd om te leren hoe we ze effectief kunnen inzetten. Hieronder presenteren we je enkele cruciale tips die je kunnen helpen om je shopping campagnes naar een hoger niveau te tillen.

Tip 1: Segmenteer je shopping campagnes

Een goede segmentatie van je shopping campagnes kan je helpen om betere resultaten te behalen. Je kunt je producten segmenteren op basis van verschillende criteria, zoals productcategorie, merk, prijs of seizoen. Voor kleding geldt bijvoorbeeld dat sommige maten populairder zijn. Als je niet segmenteert, blijft Google de kleding promoten zelfs als er enkel nog minder populaire maten te verkrijgen zijn. Door te segmenteren, kun je hier veel beter grip op houden.

Tip 2: Optimaliseer je productinformatie

De productinformatie in je datafeed is essentieel voor het succes van je campagne. Zorg ervoor dat je producttitels, beschrijvingen en afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en dat ze relevante zoekwoorden bevatten. Dit helpt om je producten beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten.

Tip 3: Maak gebruik van promoties

Promoties kunnen de aandacht van klanten trekken en hen aansporen om een aankoop te doen. Voeg speciale aanbiedingen, kortingen of zelfs gratis verzending toe aan je shoppingadvertenties om ze aantrekkelijker te maken.

Tip 4: Sluit sommige trefwoorden uit

Zogeheten negatieve keywords kunnen je helpen om irrelevante clicks te verminderen en je budget te sparen. Door trefwoorden in te stellen die je wilt uitsluiten, zorg je ervoor dat je advertenties alleen worden weergegeven voor relevante zoekopdrachten. Dit is iets wat vaak wordt verwaarloosd, maar dat een grote invloed kan hebben op de ROI.

Tip 5: Maak gebruik van remarketing

Remarketing is een krachtige manier om klanten die je site eerder hebben bezocht opnieuw te bereiken. Door remarketinglijsten te gebruiken, kun je gepersonaliseerde advertenties tonen aan klanten die reeds interesse hebben getoond in je producten, wat de kans op conversies kan verhogen. Met het eerste contactmoment bouw je vertrouwen op. Dat versterk je bij latere contactmomenten en uiteindelijk haal je de klant binnen!

Tip 6: Monitor en optimaliseer

Een goede shoppingcampagne vertrekt niet van een set-it-and-forget-it-strategie. Het is met andere woorden belangrijk om je campagnes regelmatig te monitoren en aan te passen op basis van prestatiegegevens. Experimenteer met verschillende biedingen, productgroepen en trefwoorden en analyseer de resultaten om je shopping campagnes voortdurend te verbeteren.

Tip 7: Maak gebruik van automatisering

Automatisering kan je helpen om je shopping campagnes effectiever en efficiënter te beheren. Gebruik geautomatiseerde biedstrategieën om je biedingen te optimaliseren. Je kunt ook gebruikmaken van regels en scripts om routinematige taken te automatiseren. Er zijn steeds meer partijen die tools aanbieden om nog meer te halen uit je shopping campagnes. Gratis zijn ze niet, maar deze ROI-mirakels kunnen wel een flinke besparing opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here