DELEN

Misschien staat er een nieuwe uitdaging voor de deur. Misschien ben je op onderzoek uit om te kijken of een eigen restaurant iets voor jou is. Om welke reden dan ook, goed onderzoek is het halve werk! Bij het starten van je eigen horeca onderneming komt namelijk behoorlijk wat kijken. Dus voordat je op jacht gaat naar het perfecte bedrijfspand, die ene unieke naam of authentieke personeelskleding, is het belangrijk om te weten wat je nu eigenlijk allemaal nodig hebt aan grote investeringen, om je zaak in te richten.

Keuken

Niet alle bedrijfspanden beschikken over een keuken. Zelfs al vind je een bedrijfspand inclusief keuken, dan kan het zijn dat het voor jou concept nog niet volledig is. Er zijn altijd wel machines of materialen die ontbreken. Om een goed restaurant te starten en draaiende te houden heb je hoge kwaliteit professionele keuken apparatuur nodig. Koop je witgoed dan ook niet zomaar ergens maar ga voor hoogwaardige professionele kwaliteit bij aanbieders als Horecarama. Keukenapparatuur is een van die dingen waar hoe dan ook niet op bezuinigd mag worden. Je wilt natuurlijk geen kapotte oven wanneer je restaurant op top piek draait.

Interieur

Zodra je voedsel kan maken, moet je het ook kunnen serveren. De inrichting van je startende zaak is een van de belangrijkste aspecten en kan de onderneming maken of breken. Een gezellig interieur, passend bij je concept. Daarbij moet het ook functioneel en comfortabel zijn. Zorg ervoor dat alle gasten voldoende ruimte hebben om gerust te kunnen zitten maar dat er op hetzelfde moment voldoende beweegruimte is voor gasten, maar ook voor personeel. Maak eventueel een duidelijke afscheiding tussen diner en borrelgelegenheden. Op deze manier kunnen diner gasten onverstoord genieten van hun maaltijd terwijl de borrelaars lachend met een drankje aan de bar hangen.

Voorzieningen

Een vaak over het hoofd gekeken onderdeel van het restaurant zijn de voorzieningen. Ten eerste moeten natuurlijk toiletten op orde zijn. Al ziet je restaurant er nog zo prachtig uit, verwaarloosde toilet aangelegenheden worden door gasten niet zomaar vergeten. Maar behalve toilet aangelegenheden zijn er meer service voorzieningen nodig. Zo moeten de rokers namelijk comfortabel en overdekt hun sigaretje kunnen roken en moeten kleine kinderen een kinderstoel tot hun beschikking hebben. Loop alle verschillende soorten mogelijke gasten eens na en brainstorm over wat deze specifieke personen nodig hebben. Oudere stelletjes, toeristen, gezinnen met kinderen en ga zo maar door. Wanneer iedere soort gast in zijn wensen voorzien wordt, vergroot je de kans op mond-tot-mond reclame voor je restaurant!

DELEN
Vorig artikel3x tips voor het kiezen van de juiste bank
Volgend artikel3x Make-up voor oudjaarsavond
Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast mijn eigen schrijven werk ik ook op freelance basis voor verschillende inspirerende online magazines. Met veel plezier voorzie ik je dus ook van alle ins & outs over reizen, wonen en leven! Meer weten? Kijk voor schrijf- social- en online marketing opdrachten eens op www.myrakokke.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here