DELEN

Diefstal uit een bestelauto komt helaas vaak voor. Bestelauto’s vormen namelijk een heel eenvoudig doelwit en bevatten vaak heel waardevolle spullen. Het is dan ook belangrijk om voldoende maatregelen te nemen om dit te voorkomen. Het is een van de redenen waarom men steeds vaker anti-diefstal sloten op de bestelwagen monteert. Aanvullend is je bestelauto verzekeren en je gereedschap tegen diefstal verzekeren aan te raden. In deze blog geven we je tips om diefstal uit een bestelwagen te voorkomen en informatie over het verzekeren van je bestelauto en gereedschap.

Diefstal uit een bestelwagen voorkomen

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Het voorkomen van diefstal begint bij het treffen van goede anti-diefstalmaatregelen. Een van de meest effectieve maatregelen is het gebruik van anti-diefstalsloten. Je kan vrij eenvoudig met een anti-diefstal slot je bestelwagen uitrusten. Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar, niet alleen het bekende stuurslot, maar ook speciale sloten voor de achterdeuren van je bestelwagen. Met een anti-diefstal slot je camionette uitrusten, is iets wat je garagist voor jou kan doen. Hiervoor maakt men gebruik van verankeringsbouten, een stalen beugel die bestand is tegen boren en slijpen en een sleutelslot met een beveiligingscilinder.

Daarnaast kan je kiezen voor een alarmsysteem en een track-and-tracesysteem. Met een alarmsysteem wordt bij een inbraak een luid alarm afgegeven en krijg je bijvoorbeeld een melding op je telefoon. Een track-and-tracesysteem is handig wanneer je bestelauto wordt gestolen. Met dit systeem kan je de locatie van je auto altijd achterhalen. Hoe dan ook is het belangrijk om waardevolle spullen, zoals gereedschap, uit het zicht te bewaren. Zet ze bijvoorbeeld in een speciale gereedschapskist die vastzit aan de bestelauto. Parkeer je bestelwagen in ieder geval niet op een onverlichte plaats waar dieven vrij spel krijgen. Parkeer je bestelwagen ’s nachts bij voorkeur in een afgesloten garage.

Zakelijke bestelautoverzekering afsluiten

Een goede zakelijke bestelautoverzekering is belangrijk wanneer je veel onderweg bent. Bij een gedeeltelijke omniumverzekering is autoschade ten gevolge van diefstal in ieder geval gedekt. Bij een volledige omniumverzekering is ook schade door een poging tot diefstal gedekt. Het gestolen gereedschap wordt in principe echter niet vergoed, enkel de schade aan de bestelwagen. Wil je dat ook je gereedschap is verzekerd? Dan heb je extra verzekeringen nodig. Dit kan vaak als een aanvullende dekking aan de zakelijke bestelautoverzekering worden toegevoegd. Houd er rekening mee dat verzekeraars soms extra eisen opleggen. Een anti-diefstal slot op de bestelwagen monteren, wordt over het echter niet gevraagd. ’s Nachts geen gereedschap in de op de openbare weg geparkeerde bestelwagen laten liggen, is een eis die men wel al eens stelt.

Gereedschap in bus verzekeren

Je gereedschap tegen diefstal verzekeren, is vaak nodig omdat dit niet standaard is gedekt door je zakelijke bestelautoverzekering. Met een aanvullende verzekering voor gereedschap ben je verzekerd tegen diefstal van deze kostbare tools. Er zijn verschillende opties om je gereedschap tegen diefstal te verzekeren, zoals een aanvullende dekking op je bestelautoverzekering of een aparte gereedschapsverzekering. Kies je voor een aparte gereedschapsverzekering? Dan kan je zelf bepalen welke gereedschappen je wilt verzekeren of tot welk bedrag je wil gedekt zijn. Houd er wel rekening mee dat er vaak aanvullende voorwaarden gelden. Een eigen risico (franchise) is hoe dan ook niet ongewoon.

Meer informatie over gereedschap tegen diefstal verzekeren

Diefstal uit een bestelwagen is helaas een veelvoorkomend probleem. Het is dan ook belangrijk om maatregelen te treffen om dit te voorkomen, zoals een anti-diefstal slot op je bestelwagen plaatsen. Daarnaast is het beschikken over een zakelijke bestelautoverzekering belangrijk, net als je gereedschap tegen diefstal verzekeren. Als je hier graag meer informatie over krijgt, kan jouw verzekeraar je adviseren. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn om je gereedschap tegen diefstal te verzekeren en wat dit mag kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here