DELEN

Onder voorwaarden zal een Belgische boekhouder gratis advies verlenen aan ondernemers in ons land. Dit gratis boekhoudkundig advies is er voor startende ondernemers die nog nooit zelfstandig zijn geweest. In het eerste jaar dat ze zelfstandig zijn, kunnen ze gratis boekhoudkundig advies verkrijgen. Dit kan bij een erkend boekhouder(-fiscalist). Het gaat om een vorm van pro-deoboekhouden. Je krijgt geen gratis boekhouder, enkel het eerste verkennende gesprek is gratis. Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over het gratis boekhoudkundig advies door Belgische boekhouders.

Boekhouder gratis advies: wat houdt het in?

Een boekhouder kan gratis advies verlenen over diverse onderwerpen die te maken hebben met het opstarten of runnen van een bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de algemene haalbaarheid van een zaak, de startvoorwaarden, formaliteiten, financieringsmogelijkheden, rechten en plichten als zelfstandige enzovoort. Het gaat om informeel advies in het kader van een eerste verkennend gesprek. Wil je verder een beroep doen op de boekhouder? Dan zal je moeten betalen voor verder boekhoudkundig advies of boekhoudkundige dienstverlening.

Wanneer is advies boekhouder gratis?

Het gratis boekhoudkundig advies focust op starters die nog niet eerder zelfstandig zijn geweest en die tijdens hun eerste jaar op zoek zijn naar boekhoudkundig advies. De gratis boekhouder verleent advies over een breed scala aan onderwerpen die relevant zijn voor het opstarten van een nieuw bedrijf en het runnen van een nieuw bedrijf. Hieronder valt bijvoorbeeld advies over de algemene haalbaarheid van een financieel plan, de startvoorwaarden, de opstartformaliteiten, financieringsmogelijkheden, rechten en plichten als zelfstandige enzovoort. Hoe dan ook zal de gratis boekhouder advies verlenen, niet je boekhouding voeren. Gratis boekhoudkundig advies houdt niet in dat de boekhouder boekingen zal uitvoeren of fiscale aangiftes zal doen. Daarvoor kan je niet terecht bij een gratis boekhouder.

Bij welke boekhouder gratis advies verkrijgen?

Hiervoor kan je terecht bij alle erkende boekhouders(-fiscalisten). De erkende boekhouders bieden deze vorm van pro-deoboekhouden aan, ook als dit niet op hun website is weergegeven. Erkende boekhouders zijn boekhouders die voldoen aan de gestelde eisen. Hierbij ben je zeker van de kwaliteit en de geloofwaardigheid van het verstrekte boekhoudkundig advies.

Als je nog op zoek bent naar een goede boekhouder voor een eerste verkennend gesprek, kan je onze zoektool voor boekhouders gebruiken. Je laat dan je gegevens achter en je wordt vrijblijvend in contact gebracht met een aantal boekhouders in jouw buurt. Deze mogelijkheid bieden wij aan in samenwerking met onze partner WRKD.

Waarom biedt een boekhouder gratis advies aan?

Het aanbieden van gratis boekhoudkundig advies helpt om de toegang tot een boekhouder te vergemakkelijken en de overlevingskansen van starters te vergroten. Veel startende ondernemers hebben immers te maken met financiële beperkingen, waardoor het inschakelen van een boekhouder vaak niet haalbaar is. Het vergroten van de toegang tot de boekhouder is uiteraard ook voor de boekhouders zelf belangrijk, omdat ze zo nieuwe cliënten kunnen aantrekken.

Van gratis boekhoudkundig advies naar een eigen boekhouder

Hoewel gratis advies van een boekhouder een welkome hulp kan zijn, is het inschakelen van een professionele boekhouder in veel gevallen toch aan te raden. Een boekhouder kan namelijk niet alleen advies geven, maar ook praktische ondersteuning bieden in de vorm van het voeren van de boekhouding en het doen van fiscale aangiftes. Bovendien kan een boekhouder helpen om de financiën van je bedrijf op orde te houden en fiscale besparingen te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here