DELEN

We lopen dagelijks nogal wat af. Niet alleen voor ondernemingen in de bouw, maar ook bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel zijn de juiste werkschoenen van groot belang. Niet alleen beschermen de juiste schoenen de voeten, ze voorkomen ook tal aan lichamelijke klachten.

Het belang van de juiste werkschoen

Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong namelijk in een verkeerde lichaamshouding. Deze lichaamshouding wordt vaak aangenomen wanneer er gelopen wordt op de verkeerde schoenen. Schoenen die niet voldoende ondersteuning bieden of waar te lang op doorgelopen is, kunnen voor tal van klachten zorgen. Een hoog draagcomfort is dus van groot belang voor het onverstoord en veilig uitoefenen van vele beroepen. Daarbij is ieder beroep natuurlijk anders en zijn er hierdoor veel verschillen te vinden in de soort werkschoen die gedragen wordt. Zo hebben medewerkers op de bouw vaak baat bij schoenen met stalen neuzen, terwijl medewerkers in de verpleging weer meer baad hebben bij degelijke werkklompen.

Lichaamsklachten voorkomen

Je hoort steeds meer mensen klagen over voetklachten of voetpijn. Bijna drie-vierde van de bevolking heeft wel eens problemen met de voeten. Met iedere stap rust ons hele lichaamsgewicht op onze enkels en voeten. Dit maakt de voeten natuurlijk erg kwetsbaar, maar ook ongelooflijk belangrijk. Zeker voor mensen die voor hun beroep veel, en lang staan zijn voetklachten een veel voorkomend probleem. Maar ook pijn in de benen, de knieën en de rug komt vaak voor. Zelfs specifieke hoofdpijn klachten kunnen hun oorsprong vinden in het dragen van de verkeerde schoenen.

De juiste werkschoenen kiezen

Het kiezen van de juiste werkschoenen hangt af van verschillende factoren. Zo zijn bijvoorbeeld de branche en het type werk bepalende punten. Een verpleegkundige zal een soepelere werkschoen nodig hebben dan bijvoorbeeld een tegelzetter. Vervolgens zijn ook de verschillende facetten van de schoen iets om in overweging te nemen. Welke veiligheidsklasse moet de schoen hebben, wat is het bewegingsniveau en is er behoefte aan stalen neuzen of zolen?

Kiezen voor uitstraling

In sommige beroepen, zoals bijvoorbeeld in de horeca, kan ook de uitstraling van de schoen een rol spelen. De werkklompen worden hierdoor steeds populairder. In tegenstelling tot vele werkschoenen is het bewegingsniveau namelijk een stuk hoger. Het loopcomfort is hoog, en de beschermingsfactor is voor veel beroepen naar behoren. Zo zijn er werkklompen voor beroepen als de horeca of verpleging, maar ook veiligheidsklompen voor beroepen waar een hogere veiligheidsklasse nodig is. Deze klompen hebben een stalen neus die de tenen beschermt tegen een impact van buitenaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here