DELEN

Een paar jaar geleden konden alleen bedrijven de toen hoge kosten van websites en blogs betalen. Tegenwoordig is een website maken helemaal niet duur meer, waardoor het voor iedereen laagdrempelig is geworden. Met de groeiende populariteit van sites is het bouwen dankzij de komst van innovatieve website builders ook een stuk eenvoudiger geworden. In dit artikel krijg je een snelle gids voor het starten van een blog of website.

Bedenk een unieke domeinnaam en maak de inhoud alvast gereed

Een domeinnaam stelt internetgebruikers in staat om jouw website te identificeren. Het domein dat je kiest zal uniek zijn voor jouw website. Daarom wil je zo creatief mogelijk zijn bij het bedenken hiervan. Soms komt het voor dat de mooie domeinnaam die je verzint hebt al in gebruik is. In dat geval zal je helaas een nieuwe domeinnaam moeten verzinnen of een andere domein extensie gebruiken. Daarnaast is het verstandig om alvast enkele content voor je website te maken. Wat wil je delen met de wereld? Je moet dus alvast een idee hebben van wat je op jouw blog of website wilt publiceren omdat dat een rol zal spelen in het toekomstige website design of de domein keuze.

Kies een website builder om mee te beginnen

Een website builder stelt je in staat om snel een website te maken zonder te coderen. JouwWeb is zo’n website builder. Het Nederlandse JouwWeb is een tool voor het bouwen van websites die gebruikers de mogelijkheid biedt om complete websites te maken, via een gebruiksvriendelijke interface voor slepen en neerzetten. Deze website builder heeft daarnaast ook extra functies waarmee de site uit te breiden is.

Start het bouwen van de website

Start het bouwen van de website

Het daadwerkelijk bouwen is het belangrijkste onderdeel van een website of blog te starten. Tegenwoordig heb je dus website builders die het ingewikkelde technische werk al voor je doen. Bij een website builder start je vrijwel altijd met een kant-en-klare template die je daarna verder kunt aanpassen. Hieronder heb je een paar voorbeelden van pagina’s die je aan moet gaan maken met je website builder tool:

  • De startpagina
  • Een diensten pagina
  • Een blog pagina
  • Een over ons pagina
  • Algemene voorwaarden

Conclusie: geen web designer meer nodig!

De tijden zijn zo veel veranderd, dat je helemaal niemand meer hoeft in te huren voor het maken van een nieuwe website. Je kunt het allemaal zelf doen. Daar zijn geen technische vaardigheden voor nodig. Het bouwen van een website kan je in principe binnen een dag voltooien. Je hebt alleen een computer en een internetverbinding nodig. Ben je misschien ooit een website of blog begonnen? Welke tips heb je? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here