DELEN

De horeca is een bruisende en dynamische sector waar gastvrijheid centraal staat. Het succes van een horecaonderneming valt of staat vaak met het personeel dat er werkt. Het aantrekken van kwalitatief hoogwaardig personeel is daarom van groot belang. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op enkele tips en strategieën om het juiste personeel aan te trekken voor jouw zaak.

Een aantrekkelijke werkomgeving creëren

Een goede eerste indruk begint bij de uitstraling van je etablissement. Zorg ervoor dat je restaurant, café of bar er tip-top uitziet. Denk aan een aantrekkelijk interieur, gezellige verlichting en comfortabele stoelen. Maar ook de buitenruimte is belangrijk. Overweeg een stretchtent te kopen, waarmee je gasten het hele jaar door comfortabel buiten kunt laten zitten. Een aantrekkelijke werkomgeving trekt niet alleen gasten aan, maar ook potentiële medewerkers. Kwalitatief personeel wil immers werken in een omgeving waar ze trots op kunnen zijn.

Duidelijke vacatureteksten

Natuurlijk is er meer nodig dan een aantrekkelijke werkomgeving. Helaas, hoe geweldig je terrasoverkapping van bijvoorbeeld Eurostretchtents ook is, enkel daarmee red je ‘t niet. Een goede vacaturetekst is essentieel om de juiste mensen aan te trekken. Vermijd jargon en gebruik heldere taal. Beschrijf duidelijk wat de functie inhoudt, welke verantwoordelijkheden erbij horen en welke vaardigheden je verwacht. Geef ook informatie over jezelf, je zaak, de werksfeer en de mogelijkheden voor persoonlijke groei. Dit helpt potentiële kandidaten om een goed beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Actieve werving en netwerken

Naast het plaatsen van vacatures op jobsites, is actieve werving en netwerken een krachtig middel om kwalitatief personeel aan te trekken. Ga naar horeca-evenementen, beurzen en netwerkbijeenkomsten en maak contact met potentiële kandidaten. Benader eventueel ook medewerkers die al in de branche werken. Vaak zijn zij bereid om over te stappen naar een plek waar ze meer kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.

Zorg voor goede arbeidsvoorwaarden

Kwalitatief personeel is op zoek naar meer dan alleen een aantrekkelijk loon. Zorg voor goede arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, mogelijkheden voor opleiding en training, en een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan maaltijdvergoedingen en personeelskortingen. 

Investeer in training en ontwikkeling

Investeer in training en ontwikkeling

Het aantrekken van kwalitatief personeel is één ding, maar het behouden en laten groeien van talent is minstens zo belangrijk. Investeer daarom in training en ontwikkeling voor je medewerkers. Bied hen de kans om nieuwe vaardigheden te leren en door te groeien binnen het bedrijf. Dit zorgt niet alleen voor meer tevredenheid onder je personeel, maar ook voor een hogere kwaliteit van de service die je aan je gasten kunt bieden. In de horeca draait alles om gastvrijheid en beleving zoals je wel weet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here