DELEN

Overal om ons heen merken we dat het goed gaat met de economie. In vrijwel iedere sector neemt de orderintake toe. Daarmee wordt het voor iedereen steeds drukker. Heb je een webshop? Dan is de kans groot dat je dit ook merkt. Groeit daarmee je webshop uit zijn jasje, dan moet je actie ondernemen.

Je webshop groeit

Veel webshops, zoals bijvoorbeeld Lampenonline.com, leveren een artikel wat geen eerste levensbehoefte is, maar eerder een luxeartikel. Juist deze artikelen worden altijd wel verkocht, maar als het financieel wat minder gaat met de maatschappij nemen de verkoopaantallen af. Gelukkig werkt het ook andersom. Als de economie groeit, dan neemt de orderintake behoorlijke toe. Naast deze trend is het ook zo dat online bestellen het steeds meer gaat winnen van ‘offline winkelen’. Kortom, de meeste webshops groeien.

Efficiënter werken

Deze groei zorgt al snel voor praktische problemen. Je hebt steeds meer tijd nodig om bestellingen op tijd de deur uit te krijgen. Daarnaast ben je druk met bijvoorbeeld de online marketing om te zorgen dat je webshop goed vindbaar blijft. Het is belangrijk dat je efficiënter gaat werken. Automatiseer de inkoop en verkoop door het juiste software systeem te gebruiken. Als een bestelling binnenkomt, zou er automatische een opdracht naar de leverancier moeten gaan. Dit is maar een voorbeeld. Efficiënter werken betekent vooral dat je onnodige stappen elimineert. En de stappen die nodig zijn moeten zo min mogelijk tijd kosten.

Werk uitbesteden

Als je webshop groeit, is alleen efficiënter werken al snel niet meer genoeg. Een goede manier om je zaken goed te organiseren is het uitbesteden van werk. Een externe online marketeer kan veel van je marketing overnemen. Een communicatiebureau kan zich bezighouden met de klantenservice en/of nieuwsbrieven en dat soort zaken. Want juist deze dingen zorgen vaak voor veel werk naast het zorgen dat de orders worden verwerkt. En de orders moeten worden geleverd.

Medewerkers aannemen

Als je vanuit voorraad levert is er voorraadbeheer nodig. Daarnaast is orders verzamelen en inpakken veel werk. Dit soort zaken kun je ook door personeel laten uitvoeren. Dus als je webshop groeit en je moet dag en nacht werken, dan is het verstandig om een medewerker aan te nemen. De arbeidsmarkt kent veel mensen met een flexibele inzetbaarheid. Dus kun je de hoeveelheid uren, afstemmen op de drukte van de webshop.

Fulfilment

Wat voor veel webshops het meest tijd kost is het aannemen, opslaan, verzamelen, inpakken en verzenden van de producten. Als je webshop groeit kun je dit ook aan een fulfilment bedrijf overlaten. Dit soort bedrijven, zoals pupsnl.nl, halen de producten bij je op, verpakken ze en organiseren de verzending. Ook is het mogelijk om het beheer van de voorraad uit te besteden aan een fulfilment bedrijf. Deze vorm van uitbesteden is voor een webshop een uitkomst. Want je hebt dan zelf veel meer tijd voor de organisatie van je bedrijf.

Als je webshop groeit, levert dit vaak praktische problemen op. Zorg daarom dat je efficiënt werkt, besteed zaken uit en neem eventueel personeel aan. Vooral fulfilment bedrijven nemen veel werk bij je weg. Daarmee heb je als ondernemer weer meer tijd voor het organiseren en ontwikkelen van je bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here