DELEN

Wanneer je een marketingcampagne op wilt zetten en je bedrijf wilt promoten is het lastig om te bedenken wat je precies moet doen. De opties zijn namelijk eindeloos en je wilt dat je investering een hoog rendement oplevert. Ga je voor online of offline promotie? Het is ook mogelijk om beide te doen. Ook wanneer je dit hebt besloten weet je vaak nog niet precies wat je het beste kunt doen. Om je een beetje op weg te helpen geven we een aantal voordelen en nadelen van online en offline promotie. Zo weet je precies welke variant je zelf het beste kunt kiezen.

Offline promotie

Als je kiest voor offline promotie heb je een hoop opties. Je kunt dure reclame borden laten maken en plaatsen. Helaas werkt dit tegenwoordig niet meer zo goed en zijn deze campagnes niet meer zo effectief. Je kunt dan beter promotiemateriaal bedrukken, bijvoorbeeld flyers of posters. Over het algemeen werken deze manieren van offline promotie nog erg goed. Vooral wanneer je een actie hebt lopen die je een boost wilt geven kun je met drukwerk meer aandacht trekken. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kiest voor offline promotie je investering niet duurzaam is. Je betaalt namelijk 1 keer een bedrag en kunt voor een korte tijd iets promoten, met online promotie is dit niet het geval.

Online promotie

Online marketing

Bij online promotie heb je verschillende opties. Als je kiest voor advertentie heb je net als bij drukwerk voor een korte tijd extra aandacht op je bedrijf. Dit kan dus erg goed zijn maar het is ook mogelijk om het op een andere manier te doen. Stel dat je geld investeert in zoekmachine marketing. Je zult dan een betere positie krijgen op Google. Hierdoor krijg je structureel en voor een lange tijd meer bezoekers naar je website, dit levert uiteindelijk meer klanten op.

Combinatie

Vaak is een combinatie van online en offline promotie erg handig. Hierdoor zal je doelgroep regelmatig met je bedrijf in aanraking komen. Bedrukte visitekaartjes doen het altijd goed. Wanneer je met iemand in gesprek raakt is het wel zo handig als je een kaartje op zak hebt. Kijk dus goed of je een balans kunt vinden in online en offline promotie. Zorg er vooral voor dat je je doelgroep op de juiste manier bereikt, dit is altijd belangrijk, of het nou online of offline promotie is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here