DELEN

Ben je op zoek naar nieuwe en creatieve manieren om je bedrijf te laten groeien? Dan ben je hier aan het juiste adres! In de wereld van marketing draait alles om innovatie en originaliteit. Het is tijd om out-of-the-box te denken en je marketingstrategieën naar een hoger niveau te tillen. Hier zijn enkele ideeën die je waarschijnlijk nog niet hebt geprobeerd.

Interactive social media campagnes

Je stelt je waarschijnlijk de vraag: hoe creëer je interactie op sociale media? Heel simpel. Organiseer wedstrijden, live Q&A-sessies of polls om je publiek te betrekken. Zorg ervoor dat ze hun stem kunnen laten horen en hun betrokkenheid gaat de lucht in.

Vernieuwende seo strategieën voor een toppositie in Google

Een goede seo specialist kan wonderen doen voor je online zichtbaarheid. Optimaliseer je website met lokale zoekwoorden die specifiek zijn voor jouw doelgroep. Dit verhoogt je kansen om opgemerkt te worden door lokale klanten die op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Guerrilla marketing stunts

Klaar om de aandacht van je doelgroep te trekken? Organiseer dan een gewaagde marketingstunt. Zo’n stunt bedenken is niet eenvoudig: je moet opvallen én in het geheugen van voorbijgangers blijven. Denk aan opvallende straatkunst; flashmobs of onverwachte gebeurtenissen waar mensen van opkijken.

Guerrilla marketing stunts

Gamification in marketingcampagnes

We spelen allemaal wel graag eens een spelletje, en liefst van al om te winnen. Waarom zou je dat dan niet integreren in je marketingcampagne? Creëer een mobiele app of online game die gerelateerd is aan je producten of diensten. Dit trekt niet alleen nieuwe klanten aan, maar houdt ook de bestaande klanten betrokken.

Persoonlijke evenementen voor klanten

Ze zeggen altijd ‘bestaande klanten behouden is veel makkelijker dan nieuwe klanten aantrekken’, en dat is ook zo. Organiseer voor je huidige klanten een exclusief evenement voor bijvoorbeeld een nieuwe productlancering, met workshops of proeverijen. Hier leren ze niet alleen je product beter kennen, maar ook het gezicht achter het merk. Nog een voordeel: je bouwt een persoonlijke connectie op die kan leiden tot langdurige relaties.

Creatieve influencer samenwerkingen

Om in de sfeer te blijven van connecties kan je gebruik maken van influencers die je product op een creatieve en subtiele manier aan je doelgroep voorstellen. Je kan ervoor kiezen om met traditionele influencers te werken die passen in jouw branche en bij jouw merk. Of je kan uiteraard meer out-of-the-box gaan door te kiezen voor een influencer die je product op een nog uniekere manier presenteert. Denk aan kunstenaars die je product in hun creaties verwerkt. 

Als je nog wat extra hulp nodig hebt, overweeg dan om samen te werken met een betrouwbaar marketing agency in Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here