DELEN

Wat is een horecazaak zonder bier? Toch moet een horecazaak veel meer hebben dan louter een tapinstallatie. Een slimme kassa, koffiemachines, melkopschuimers: de juiste apparatuur aanschaffen wordt er natuurlijk niet eenvoudiger op. Als je het echter slim aanpakt, kan je door de bomen het bos blijven zien. In dit artikel vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van de apparatuur voor je horecazaak. Niet onbelangrijk voor wie een horecazaak starten wil.

De voor jou meest essentiële apparatuur

Het is nogal wiedes dat niet elke horecazaak dezelfde apparatuur dient aan te schaffen. Baat je binnenkort de gloednieuwe kantine van de lokale sportclub uit? Die pizzaoven hoeft dan echt niet en ook een dure afwasmachine kan je maar beter achterwege laten. Een vlotte tapinstallatie, een uitstekend koffiezetapparaat en een koelkast lijken dan wel weer cruciaal te zijn. Serveer je echter meerdere maaltijden? Dan is het misschien toch weer niet zo’n slecht idee om een afwasmachine te voorzien.

Het belangrijkste: goed weten wat jij jouw klanten wil aanbieden en de apparatuurkeuze hierop afstemmen, terwijl je uiteraard steeds oog hebt voor de efficiëntie. Doe daarom vooraf een onderzoek naar de verschillende mogelijkheden.

Waarop letten bij de aanschaf van apparatuur?

Bij het aanschaffen van apparatuur voor jouw horecazaak houd je vooraf best rekening met enkele zaken. Zo is het belangrijk om bij de inrichting van jouw keuken rekening te houden met de opstelling van de apparatuur. Ook de afmetingen spelen een cruciale rol. Anderzijds kan het ook niet de bedoeling zijn dat het personeel elkaar in de weg loopt, dus bedenk vooraf hoeveel mensen er (maximaal) aanwezig kunnen zijn en stem de apparatuur hierop af.

Bij horecazaken zijn het echter misschien wel de hygiënische voorschriften die het allerbelangrijkst zijn. Vraag je dus af hoe je de apparaten makkelijk schoon houdt en kan onderhouden. Kies daarom ook steeds voor apparatuur gericht op de horecasector. Onder andere horecarama.nl wordt door de sector geprezen.

Welke apparaten bij welke zaak?

Uiteindelijk is het dus van belang om de voor jou essentiële apparatuur samen te stellen aan de hand van jouw type horecazaak. Wij maakten een overzicht aan de hand van enerzijds drankgelegenheden en anderzijds eetgelegenheden. Uiteraard kan jij uit beide categorieën inspiratie opdoen en misschien heb je zelf wel nog enkele fijne ideeën. Zoveel te beter want wie creatief is heeft steeds een beentje voor op de concurrentie.

Apparatuur voor drankgelegenheden

  • Een tapinstallatie: Bobbejaan Schoepen zong het al, niets zo erg als een café zonder bier;
  • Koelkasten: hierover had Bobbejaan het dan weer niet, maar een drankje moet echt wel heerlijk fris zijn;
  • Een koffiezetapparaat: het mag zelfs iets meer zijn opdat je ook die geliefde cappuccino kan aanbieden;
  • Andere aanraders: blender, drank dispensers, sapcentrifuge, milkshake machine…

Apparatuur voor eetgelegenheden

  • Een fornuis: voldoende kookplaten zijn vereist; niemand wacht graag lang op zijn gerechten;
  • Een oven: uiteraard voldoende groot en eenvoudig te reinigen;
  • Een afwasmachine: liefst een topmodel met snelle verwerkingstijden;
  • Ook hier is een koffiezetapparaat aangewezen, wij zijn nu eenmaal allemaal verlekkerd op het zwarte goedje;
  • Andere aanraders: bain-marie, rijstkoker, woktafel, aardappelschilmachine, gehaktmolen, keukenmachine…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here