DELEN

Het Nieuwe Werken heeft veel voordelen te bieden. Niet voor niets wagen steeds meer ondernemingen de overstap. Thuiswerkdagen zijn louter een introductie want op lange termijn willen zij een heuse mentaliteitswijziging bekomen en een optimaal evenwicht vinden tussen werk en privé. Niet eenvoudig, want er zijn heel wat struikelblokken te overwinnen. En steeds vaker hebben zij te maken met de achterliggende technologie. Online Werken is dan ook cruciaal om het Nieuwe Werken mogelijk te maken.

Hoe je Online Werken dan weer moet nastreven? Zorg in de eerste plaats voor een digitale transformatie. En weet dat onderstaande 5 tips jou daarbij kunnen helpen.

# 1. Stap over naar VoIP-telefonie

Een klassieke telefooncentrale legt talloze beperkingen op. Zo zijn werknemers afhankelijk van de fysieke locatie om met hun zakelijk telefoonnummer te bellen. Elders werken resulteert dan in een verminderde bereikbaarheid en vaak ook in oplopende kosten. Door te kiezen voor VoIP-telefonie voorkom je dergelijke struikelblokken. Je hoeft immers niet meer over een telefooncentrale te beschikken en je telefoneert gewoon via de bestaande IT infrastructuur. Zo kan je overal bellen, waar je ook bent. Het enige wat je nog nodig hebt? Dat is een internetverbinding.

# 2. Maak online samenwerken mogelijk

Een andere rem is vaak de onmogelijkheid om samen te werken. Terwijl we dergelijke kopzorgen eigenlijk eenvoudig naar de prullenmand mogen verwijzen. Er bestaan immers talloze manieren om online te overleggen. Denk maar aan videoconferenties of chatboxes. Maar ook gelijktijdig aan documenten werken is mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld via Office 365 waar jullie gelijktijdig aan Office-documenten werken, maar Citrix ShareFile is eveneens een aanrader.

# 3. Rol een centraal beheer uit

Wanneer toestellen zich op allerhande locaties bevinden, wordt het voor de IT-verantwoordelijke wel heel moeilijk om de touwtjes in handen te houden. Tenzij je natuurlijk enkele technische snufjes gebruikt. Door te kiezen voor een online desktop kan je updates bijvoorbeeld centraal uitrollen. Maar denk ook aan het centraal beheer van gebruikersaccounts waardoor je eenvoudig de toegang tot diverse tools en functionaliteiten kan verlenen. Of het bij een vertrek opnieuw kan intrekken…

# 4. Verplaats de desktop naar de online omgeving

Online Werken wordt pas echt helemaal mogelijk indien fysieke barrières worden neergehaald. Daarom verplaats je de desktop maar beter naar de online omgeving. Dan krijg je jouw bureaublad te zien, ongeacht op welk toestel je werkt. Zo werk je vanaf jouw eigen thuiskantoor, kies je op kantoor snel even een willekeurige werkplek uit of werk je gewoon in de plaatselijke bibliotheek. Je kan zo’n omgeving zelf opzetten via de Citrix Workspace App, hoewel dat al snel heel technisch wordt. Weet dan ook dat er steeds meer aanbieders zijn die kant-en-klare VDI-oplossingen aanbieden. H&R Business IT Solutions claimt bijvoorbeeld een echte voortrekkersrol op vlak van desktopvirtualisatie.  

# 5. Zet in op een secuur veiligheidsbeleid

Telefoneren via het internet van McDonald’s en werken vanuit een internetbar: volgens sommigen is dat vragen om problemen. Toch hoeft dat niet het geval te zijn. Maar dan moet je wel inzetten op een goed veiligheidsbeleid. Het centraal uitrollen van antivirusprogramma’s, automatische versleuteling, een NextGen Firewall en Advanced Threat Analytics zijn slechts enkele onderdelen van een goed veiligheidsbeleid. Zeggen dergelijke termen jou niks? Dan is het inschakelen van IT advies aangeraden. Laat een goede digitale beveiliging op poten zetten en opteer voor remote monitoring, zodat jouw systemen altijd veilig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here