DELEN

Het gebruik van tankkaarten door zowel particulieren als bedrijven wordt iedere dag populairder. Het is kostenbesparend, er is altijd een tankstation te vinden en het is de perfecte manier om de brandstofkosten in kaart te brengen. De meest populaire tankkaart is zonder twijfel de multi-merken tankkaart waarmee in binnen- en buitenland aan elk station op uur moment van de dag kan getankt worden. Voor bedrijven is het zowel administratief als boekhoudkundig een interessant betaalmiddel, voor de bestuurder staat het gebruiksgemak voorop.

We sommen de belangrijkste kenmerken en voordelen hieronder even voor u op.

Wat zijn de voordelen van een tankkaart?

De tankkaart wint steeds meer aan populariteit en daar zijn enkele goede redenen voor te vinden. De belangrijkste kan u hieronder terugvinden.

Snel en veilig betalen

Snel en veilig betalen

Tanken met een tankkaart verschilt in de praktijk niet erg van het tanken met een gewone bankpas of creditcard. De kaart werkt met een pincode waardoor het een volledig veilige manier van betalen is en iemand die de kaart vindt of steelt er in principe niets kan mee doen. Voorwaarde is natuurlijk wel, net zoals bij een gewone bankkaart, dat u kaart en pincode afzonderlijk bewaart.

U kan op eender welk moment van de dag of de nacht snel en makkelijk tanken met een multi-merken tankkaart en u hoeft geen rekening te houden met de openingsuren van het station.

Inzicht in de uitgaven

Zeker voor bedrijven met een eigen wagenkaart zijn tankkaarten op administratief vlak een zegen. Maandelijks wordt er een handig overzicht ter beschikking gesteld waarop vermeld staat met welke tankkaart op welke datum aan welk station getankt werd. De mogelijkheid tot het ingeven van de kilometerstand van de wagen maakt het overzicht compleet. De dienst boekhouding kan zo de kosten makkelijk verwerken en de fleetbeheerder heeft zicht op de tankkosten die het wagenpark met zich meebrengt.

Het is bovendien ook een makkelijke en efficiënte manier om misbruik door werknemers op te sporen en aan te pakken. Werknemers die bijvoorbeeld met hun eigen wagen gaan tanken, vallen door de mand omdat hun tankkosten in het oog zullen springen bij de fleetbeheerder. In dit kader is het ook perfect mogelijk om per tankkaart een gebruikslimiet per maand in te stellen.

Fiscaal voordelig

Een voor bedrijven erg interessant voordeel aan de tankkaart is dat de betaalde BTW op de tankbeurten maximaal in mindering kan worden gebracht. Sommige bedrijven laten hun werknemers op eigen kosten tanken om die kosten daarna terug te betalen, maar weet dat in dat geval geen BTW kan gerecupereerd worden en de prijs aan de pomp ook de effectieve prijs is die uw bedrijf zal betalen.

Als gebruiker verschilt het tanken met een tankkaart niet van het tanken met de gewone bankpas of creditcard, voor het bedrijf echter zijn er grote verschillen die zich in voordelen laten vertalen. Met een multi-merken tankkaart kan iedere gebruiker eender waar en eender wanneer tanken en kan het bedrijf een perfect overzicht houden van de gemaakte kosten en bovendien fiscaal voordeel doen. De populariteit van de tankkaart is dus geen vreemd gegeven, maar een logisch gevolg van de voordelen zonder nadelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here