DELEN

Wie denkt dat een pen als relatiegeschenk simpel, goedkoop en onpersoonlijk is, heeft deels gelijk, maar zal toch even twee keer moeten nadenken. Goedkoop kunnen ze namelijk zeker zijn, maar ze kunnen tegelijkertijd wel persoonlijk en kunnen lux zijn. Als je het juist aanpakt, natuurlijk. Bovendien moet pennen bedrukken niet onderschat worden in effectiviteit. Waarom? Dit schrijfgerei is effectief, veelzijdig en praktisch. Ga zelf maar eens na: hoeveel pennen heb je ooit gehad en hoeveel zijn er kapot of zoek? Pennen zwerven vaak rond en daardoor komen ze bij meerdere eigenaren en wordt je logo dus door meerdere mensen gezien. Doordat pennen kapot gaan, zijn er bovendien constant nieuwe nodig!

Perfect af te stemmen door veelzijdigheid

Maar er is meer! Pennen zijn enorm veelzijdig. Daardoor stem je ze eenvoudig af op je relatie. Zo zorg je voor een persoonlijk geschenk, dat veel beter opvalt en blijft hangen. Heb je een relatie die je écht een goede blijk van waardering wilt geven, dan zijn luxe pennen een optie. Denk hierbij aan een pen van een echt merk, met jouw logo gegraveerd. De meeste luxe pennen zitten ook nog eens in een stijlvol doosje verpakt. Ga je voor een vulpen of laat je balpennen bedrukken? Beide hebben ze hun charme en het ligt hierbij vooral aan voorkeur en schrijfcomfort. Naast luxe pennen heb je ook humoristische pennen, bijvoorbeeld voor 1 april. Denk bij grappige pennen aan een lipstick als een balpen of een doktersspuit met hetzelfde idee.

Duurzaam

Doe je aan MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Of weet je van je relatie dat hij milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan? Tegenwoordig zijn er pennen op ecologisch verantwoorde wijze gemaakt. Dat zijn er al bijna net zoveel als reguliere pennen. De milieuvriendelijke pennen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled karton of papier. Sommige ecologisch verantwoorde producten zijn gemaakt van bamboe, waarbij pennen geen uitzondering zijn. Bamboe is een uitstekende vervanger van materiaal zoals kunststof, waarvan de plant snel groeit en meerdere malen geoogst kan worden. Dat betekent dat er relatief weinig grond voor vrijgemaakt hoeft te worden. Bovendien is bamboe een natuurlijk materiaal dat beter biologisch afbreekbaar is dan kunststof.

Denk om de bedrukking

Maar even terugkomend op pennen. Een voordeel van bedrukte pennen is ook nog eens dat ze je goed doen opvallen als je het goed aanpakt met de bedrukking. Veel pennen hebben een aanzienlijk bedrukkingsoppervlak, al helemaal wanneer ze in een doosje zijn verpakt. Wist je dat op een gemiddelde pen al net zoveel tekst past als een visitekaartje? Dan zijn de meeste pennen ook nog eens in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Zo kun je ze perfect laten aansluiten op je huisstijl, wat meestal extra effect oplevert. Tip: kijk per pen goed naar de mogelijke kleuren en het aantal drukkleuren. Wil je een full colour bedrukking bijvoorbeeld, dan kan dat vaak wel, maar niet altijd. Dat hangt af van het drukoppervlak, het materiaal van de pen en de gebruikte druktechniek. Dat zijn misschien vaktermen, maar don’t worry: vaak kunnen leveranciers van relatiegeschenken je gewoon adviseren en het een beetje voor je voorkauwen!

Save a life!

Een leuk feitje over balpennen: ze kunnen levens redden! Wat? Ja, echt. Een geschikte balpen heeft een buisje dat kan helpen om iemand die stikt, toch genoeg lucht te laten krijgen. Het smalste gat van het buisje moet dikker zijn dan 3 millimeter. Daarnaast moet de pen snel te demonteren zijn, zodat je er op tijd bij bent. Dit hebben onderzoekers van het Academisch Ziekenhuis in Wales onderzocht. Naast pennen zijn er op kantoor veel meer voorwerpen die mogelijk levens op deze manier kunnen redden. Hier komt wellicht nog een vervolgonderzoek voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here