DELEN

Je zit op kantoor, en plots gaat het brandalarm af. Hoogstwaarschijnlijk kan jouw bedrijf een uitgebreid stappenplan uitvoeren om alle werknemers, inclusief jezelf, in veiligheid te brengen. Maar wat met alle cruciale documenten en elektronica? Misschien zijn er wel zaken aanwezig met een hoog risico op ontploffingsgevaar die de brand ernstiger maken? Je denkt dat het je nooit zal overkomen, en we begrijpen je wel. De kans is zeer klein, maar niet onbestaande. Wees daarom steeds voorbereid! Volgende tips vermijden alvast dat cruciale documenten en andere materialen in vlammen opgaan.  

Zo bewaar je jouw documenten

We leven in een tijdperk waarin belangrijke documenten ingescand kunnen worden, maar soms moet het origineel exemplaar worden bewaard. Print je documenten daarom steeds op duurzaam papier. Hierbij is er aandacht besteed aan de sterkte en samenstelling waardoor je kan rekenen op een levensduur van minimum 200 jaar (mits zorgvuldige bewaring). Investeer daarom in kwaliteitsvolle archiveermiddelen zoals mappen, enveloppen en archiefdozen. Je zal het je achteraf niet beklagen! Verder is het ook aangeraden om belangrijke of delicate documenten op te bergen in een kluis bestendig tegen brand. Zo weet je zeker dat ze lang intact zullen blijven, zeker wanneer het misgaat.  

Zo bewaar je jouw documenten

Berg ook digitale documenten goed op 

Natuurlijk kunnen documenten in het huidige digitaal tijdperk ook op je computer worden opgeslagen. Wil je deze lang bewaren? Zorg dan voor een goede digitale beveiliging. Zorg in de eerste plaats voor een goede antivirussoftware. PC’s lopen namelijk risico om te crashen of om virussen op te lopen. Voor de externe beveiliging van je laptop kies je best opnieuw voor een brandkluis. Bovendien bewaar je hierin harde schijven en USB-sticks op een veilige manier. 

Beschermen van risicovolle materialen 

Als zaakvoerder doe je er best alles aan om je materialen te beschermen tegen een eventuele brand, maar nog beter is het voorkomen van een brand veroorzaakt door je materialen. Bewaar je bijvoorbeeld accu’s op kantoor met een hoog ontploffingsgevaar die schade met zich mee kunnen brengen? Besteed dan extra aandacht aan een goede veiligheid hiervan. We raden je één, en meteen ook de meest efficiënte oplossing aan: een accu oplaadkast. Deze kluis is ideaal voor de bescherming van lithium-ion batterijen doordat ze ontploffingen in de kast tegenhouden. Liever nog meer veiligheid? Kies dan voor opties zoals een rookmelder, blussysteem of zwaailicht.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here