DELEN

Een bedrijf hebben is niet helemaal zonder risico’s. Zeker als je net met je bedrijf gaat beginnen is het goed om te weten welke verzekeringen je nodig hebt. Om je op weg te helpen noemen we de meest relevante verzekeringen. De genoemde verzekering gelden voor ondernemingen in het algemeen. Voor iedere branche kunnen afwijkende verzekeringen relevant zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dit oude gezegde geeft aan dat er altijd iets mis kan gaan. Op het moment dat je ergens aan het werk bent, kan er altijd iets gebeuren. Een klein ongeluk van jouw kant, kan een behoorlijke schade bij andere partijen veroorzaken. Als zaakvoerder ben je daar in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je geen ongevallen. Maar je loopt financieel minder risico.

Rechtsbijstandverzekering

Er kunnen gevallen zijn waarbij jij aansprakelijk wordt gesteld. Als je hier met elkaar niet uitkomt, kan de rechtbank erbij betrokken worden. De meeste ondernemers zitten daar niet op te wachten. Ten eerste omdat zij niet voldoende juridische kennis hebben. Maar ook omdat ze daar geen tijd voor hebben. Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat deze kosten gedekt kunnen worden. Daarnaast dat je over juridische hulp kunt beschikken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een belangrijke verzekering voor een zelfstandige ondernemer. Wanneer je als werknemer werkt, word je bij arbeidsongeschiktheid (deels) doorbetaald. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent is dat niet zo. Dus als je ziek thuis komt te zitten, ontvang je in de meeste gevallen geen inkomen. Je kunt je hiervoor verzekeren. Het is wel goed om goed in te schatten op welk moment je geld wilt ontvangen. Als je al na één week geld wil ontvangen, is de premie vele malen hoger dan wanneer je geld wilt ontvangen na 2 maanden arbeidsongeschiktheid.

Schadeverzekering

Naast schade aan eigendommen van andere partijen, kan ook jij schade oplopen. Denk hierbij aan je gereedschap, bestelwagen of kantoor (i.c.m. een opstalverzekering). Omdat een aansprakelijkheidsverzekering dit niet dekt, kun je een schadeverzekering afsluiten. Dan ben je in geval van schade aan je eigen spullen financieel geholpen.

Inboedelverzekering

Je voorraad aan producten of grondstoffen vertegenwoordigen ook een waarde. Daarnaast zijn je machines, meubilair en andere zaken ook waardevol. Als er door brand of andere oorzaken schade aan ontstaat, is het prettig om daarvoor ingedekt te zijn. Een goede inboedelverzekering kan je veel ellende besparen.

Overige verzekeringen

Naast de genoemde verzekeringen kunnen andere verzekeringen relevant voor jou zijn. Laat je adviseren door een tussenpersoon. Wanneer je meerdere verzekeringen afsluit is het goed om een pakket aan verzekeringen te overwegen. Veel verzekeraars bieden pakketvoordeel als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dit geldt vaak ook voor een combinatie met je privé verzekeringen.

Risico lopen doen we allemaal, zowel naast als tijdens het werk. Maar door enkele verzekeringen af te sluiten kun je voorkomen dat je bij schade of ongevallen alles kwijt raakt. Controleer af en toe of je wel goed verzekerd ben om problemen te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here