DELEN

Er zijn verschillende bedrijven die met hun affiliate programma België bedienen. Steeds meer Belgische bedrijven lijken dan ook hun weg te vinden naar de van oorsprong vaak buitenlandse affiliate netwerken. Welke affiliate campagnes zijn interessant voor Belgische websites? Wij gingen op zoek naar het beste affiliate netwerk en we hebben het ook over zeven goede alternatieven.

# 1. Daisycon

Daisycon is een van de beste affiliate marketing programma’s voor Belgische websites. Het is het grootste netwerk binnen Nederland, maar ook veel Belgische grote namen zijn bij Daisycon aangesloten. Al sinds 2000 vervult het bedrijf een pioniersrol. Er zijn tienduizenden publishers aangesloten en er zijn al duizenden campagnes uitgezet. Hoewel Daisycon actief is in geheel Europa, heeft het een duidelijke focus op de Nederlandse, Franse, Duitse en Belgische markt. Voorbeelden van bekende Belgische adverteerders die bij dit affiliate netwerk actief zijn, zijn Test Aankoop, Willy Naessens, Delhaize en de Nationale Loterij.

# 2. Tradedoubler

Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Tradedoubler is een van de bekendere affiliate netwerken en is volgens sommigen zelfs het beste affiliate netwerk voor België. Tradedoubler is gevestigd in het Zweedse Stockholm. Het is internationaal actief en het heeft kantoren in tien landen, waaronder Nederland. Via het Nederlandse kantoor focust het ook op Belgische adverteerders en publishers. Het grote voordeel van Tradedoubler zijn de krachtige tools en de vele API-mogelijkheden. Bekende bedrijven die aangesloten zijn bij Tradedoubler zijn Partena, MediaMarkt, Center Parcs, Sunparks en Bongo.

# 3. TradeTracker

TradeTracker is wat ons betreft een absolute aanrader. Dit zeggen we niet alleen omdat dit affiliate programma België bedient, maar vooral door de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om de behaalde resultaten te analyseren en doelen te stellen. Bovendien zijn er een aantal grote Belgische adverteerders die er een affiliate marketing programma aanbieden. Voorbeelden van bedrijven die affiliate campagnes aanbieden, zijn Auto5, Bellewaerde, Cardoen, Dag Allemaal en Lidl.

# 4. Bol.com

Jarretera / Shutterstock.com

Bol.com is de winkel van ons allemaal, maar toch vooral van de Koninklijke Ahold Delhaize N.V. Deze webshop geniet veel merkbekendheid en is de laatste jaren steeds actiever op de Belgische markt. Het heeft een Belgisch en een Nederlands productaanbod en het is nauw verweven met Delhaize. Zo kan je via het SuperPlus-getrouwheidsprogramma van Delhaize sparen voor een korting bij bol.com. Je hoeft Belgen dus niet meer te overtuigen van de voordelen van bol.com en tegelijkertijd blijven de cookies lang behouden. Hierdoor is het een rendabel affiliate netwerk.

# 5. Coolblue

Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Net als bol.com heeft ook Coolblue een eigen affiliate marketing programma. Coolblue hoef je de Belg eveneens niet meer voor te stellen. De vergoedingen lopen op tot wel 8% en je beschikt over heel wat promotiemateriaal. Met een cookietermijn van 56 dagen verhoog je de kans op een succesvolle lead. Op Coolblue verkopen ze uiteenlopende producten, gaande van klusmateriaal tot laptops, smartphones, keukenrobots en loopbanden. Bijzonder aan Coolblue is dat ze geen last-clickmodel hanteren, maar wel een attributiemodel. Hierbij krijg je een vergoeding voor het aandeel in de klantreis. Als er verschillende publishers naar Coolblue verwijzen, krijgt iedereen een deel van de koek. Hoe groot je aandeel is, wordt berekend op basis van de coöperatieve Game Theory van Shapley.

# 6. Awin

II.studio / Shutterstock.com

Ook Awin is een van de bekendere affiliate netwerken die in België actief zijn. Deze speler is wereldwijd actief en werkt samen met maar liefst 16.500 adverteerders. Onder de adverteerders zitten ook een aantal grote Belgische spelers. Vooral Belgische bedrijven die actief zijn op de verzekerings- en bankenmarkt zijn aangesloten bij dit affiliate netwerk. Het gaat onder meer om DVV verzekeringen, Cetelem en MeDirect Bank. Desondanks vind je er ook andere bedrijven als JBC, La Redoute en Brussels Airlines.

# 7. PayPro

PayPro is een buitenbeentje in dit lijstje. PayPro is in de eerste plaats een betaaldienstverlener, maar heeft daarnaast ook een eigen affiliate netwerk. Binnen dit affiliate netwerk gaat het vooral om online cursussen en e-boeken. Voorbeelden van affiliate programma’s die binnen dit netwerk worden aangeboden, zijn Freds Bouwtekeningen, de Afslank Receptenbijbel en Affiliate Marketing Revolutie. Hoewel het grotendeels gaat om Nederlandse cursussen, scoren ze ook in België heel goed. Daarnaast zijn er ook een aantal cursussen die zich specifiek op de Belgische markt focussen. Een voorbeeld hiervan is de Day Trading Masterclass 2.0. Een voordeel van deze cursussen is dat de commissie hoog kan oplopen. Bij de Day Trading Masterclass 2.0 ontvang je bijvoorbeeld een commissie van niet minder dan 297 euro.

# 8. LinkPizza

Een ander buitenbeentje is LinkPizza. LinkPizza combineert verschillende affiliate programma’s binnen een enkele tool. Zo kan je bijvoorbeeld via LinkPizza ook bol.com-commissies opstrijken zonder dat je je hoeft aan te melden bij het bol.com-affiliateprogramma. Bovendien hebben ze talloze handige tools ontwikkeld, zoals een tool die linkjes automatisch naar affiliate-linkjes omzet. Dit is ongelofelijk handig en het is bovendien een goede oplossing voor kleine spelers die (nog) niet aan de strenge voorwaarden van bovenstaande affiliateprogramma’s voldoen. Het nadeel is dat de dienstverlening van LinkPizza niet gratis is, waardoor je minder overhoudt. Bovendien betalen ze pas uit wanneer ze zelf het geld ontvangen hebben, waardoor je soms veel langer op je geld moet wachten. Anderzijds hanteren ze wel een lage uitbetalingsdrempel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here