DELEN

Relatiegeschenken met logo zijn een uitermate geschikte manier om je merk uit te dragen en ook nog eens een goedkopere manier van reclame maken. Goedkoper, maar net zo effectief. Misschien nog wel effectiever dan de traditionele manieren van reclame maken. Daar valt over te twisten. Welke geschenken het goed doen? We verwachten tegenwoordig vaak moderne en hippe presentjes die ook nog eens praktisch zijn. Digitale geschenken zijn dan een uitkomst. Digitale give-aways laten zien dat je bij de tijd bent, voor relaties, klanten maar ook zeker voor eigen personeel. Maar wat valt er eigenlijk precies onder ‘digitale relatiegeschenken’? We hebben een paar tips voor je klaargezet voor innovatieve, moderne presentjes voor je relaties.

Keep it simple

Die geschenken hoeven zeker niet groot en duur te zijn. Beter van niet zelfs. Hou het enigszins eenvoudig en wees toch origineel. Digitale geschenken zijn weer eens wat anders dan petjes, tassen of balpennen bedrukken, hoewel dat laatste het ook nog altijd goed doet. Pennen worden nog altijd veel gebruikt en zijn gevoelig voor kwijtraken of kapot gaan. Bovendien kun je deze geschenkjes goed voorzien van een leuke boodschap. Maar dat kan ook bij powerbanks, calculators of andere moderne, digitale relatiegeschenken.

De powerbank: veelzijdig en modern

Een goed voorbeeld van zo’n innovatief digitaal geschenk is de powerbank. Deze is er in vele soorten en maten. De één heeft een groter vermogen dan de andere. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder snoer en in alle kleuren van de regenboog. Daardoor kun je de powerbank eenvoudig afstemmen op je huisstijl. Wil je extra innovatief uitpakken? Solar powerbanks zijn op te laden door middel van zonlicht. De powerbank is handig voor onderweg en op bijvoorbeeld de camping. Er zijn zelfs powerbanks met een zaklampje ingebouwd, voor de echte kampeerder.

Meer voor de smartphone

Eenvoudig, maar effectiever dan je denkt zijn oordopjes. En eenvoudig is oké! Het gaat er uiteindelijk om dat je relatie er blij mee is en het product gebruikt. Oordopjes gaan soms kapot en raken kwijt. Daarom komen ze altijd wel eens van pas, net als pennen eigenlijk. Maar in tegenstelling tot pennen zijn oordopjes net wat moderner. Ook leuk voor de smartphone is een virtual reality bril, voor wie net iets groter uitpakt. Duur hoeven ze absoluut niet te zijn. Er zijn ‘echte’ VR brillen van kunststof te vinden, maar ook exemplaren van karton. Dat is ook nog een beetje milieuvriendelijk. Ook wel belangrijk tegenwoordig.

Let’s take a selfie!

Helemaal van nu is de selfiestick. Die zie je overal wanneer je door een grote stad loopt. Deze zijn ver uit te schuiven, zodat je de hele groep of de omgeving goed op de foto krijgt tijdens tripjes. Ze zijn ook weer in te klappen en zijn daarom een compact geschenk. Waar je je smartphone ook op kunt aansluiten, is een speaker. Met snoer of gewoon via bluetooth. De meeste zijn tegenwoordig voorzien van bluetooth, zodat je geen snoer meer nodig hebt. En denk maar niet dat de geluidskwaliteit van een klein speakertje niet goed is, want met de technologie van nu kunnen zelfs de kleinste luidsprekertjes je voorzien van uitstekend geluid.

Personaliseren kun je leren

Een veelgebruikt relatiegeschenk is de USB-stick. Die zijn er in allerlei groottes en zijn soms zelfs volledig te personaliseren. Ze zijn verkrijgbaar in leuke vormpjes, zoals een sleutel, maar je kunt de vorm ook zelf (laten) ontwerpen. Zo kan een agrarisch bedrijf ze in een tractor laten maken of een vliegmaatschappij in de vorm van een vliegtuigje. Personaliseren gaat verder dan alleen het logo laten drukken. Je kunt dus de vorm ook zelf bepalen of het product voorzien van een creatieve boodschap. Dat schijnt zelfs beter te werken dan alleen een logo. Een logo spreekt over het algemeen niet aan en zet niet tot actie aan. Een boodschap doet dat wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here