DELEN

We hebben allemaal minstens één vriend of kennis die de hele dag klaagt. Het klimaat, het leven, het werk of de film die je gisteren zag. Het
kan allemaal een reden zijn waarom deze mensen het ten zeerste oneens zijn met iedereen en zelfs met zichzelf. Hoewel er mensen zijn die niet over alles klagen en van positieve dingen in het leven genieten, zijn er ook anderen. Personen die constant klagen en hun dag vullen met woorden van negativiteit en haat.

Een onderzoek werd uitgevoerd door enkele neurowetenschappers , die de hersenactiviteit maten in situaties waarin een persoon wordt geconfronteerd met specifieke stimuli, zoals het luisteren naar familieleden of vrienden die constant klagen. De resultaten toonden aan dat het altijd contact maken met negatieve mensen ervoor zorgt dat hersenneurosen “disconnecten” en niet lucide kunnen zijn.

Welnu, contact opnemen met een negatief persoon gedurende meer dan 30 minuten veroorzaakt een ontkoppeling van neuronen in de hippocampus van de hersenen. En het is net dit deel van de hersenen dat nodig is om de problemen van de dag op te lossen.

De volgende tips kunnen u helpen te weten wat u moet doen als u met een negatief persoon te maken hebt:

1. Blijf op afstand

Het eerste dat je moet doen, is wegrennen van deze mensen. Ja, dat klopt. Het is noodzakelijk om deze negatieve mensen zoveel mogelijk te verwijderen. Omdat deze mensen de gave hebben om van een normale dag een vreselijke dag te maken. Ze nemen ook alle energie die je zou kunnen besteden aan je spullen of ontspannen terwijl je een prachtig landschap overweegt.

2. Stel de limieten in

Met kalmte, respect en evenwicht is het noodzakelijk om grenzen te stellen aan mensen en sommige van hun uitspraken die negativiteit in de manier van denken en leven veroorzaken.

3. Vraag een oplossing

Voor elk minimaal probleem ziet deze persoon het glas altijd half leeg. Daarom is het beste wat je kunt doen om hier een oplossing voor te vinden. Vertel hen dat ze het probleem moeten oplossen in plaats van voortdurend te klagen. Zodat ze een manier kunnen vinden om zelf op te lossen wat hen zo veel raakt.

4. Laat hem zien dat het probleem van hem is, niet van jou

Achter een negatief persoon vind je altijd een nederlaag en een lage waarde om te genieten van de positieve dingen in het leven. Wanneer hij negatieve opmerkingen maakt, begint hij te glimlachen en vertelt hem dat, soms, “alleen positieve mensen dingen krijgen en de finish bereiken”.

5. Adem

Inspireer diep en adem uit om jezelf te bevrijden van alles wat giftig of negatief is. Met de zuurstof die in je lichaam circuleert, zul je endorfines en dus geluk gaan produceren.

6. Gebruik mentale technieken

In het eerste punt raden we aan negatieve personen te vermijden. Maar als je afgeleid raakt en je niet aan deze situaties kunt ontsnappen, moet je gewoon mentale technieken gebruiken om ze te blokkeren. Zo red je
jouw neuronen.

7. Observeer je gedachten

Probeer je gedrag te observeren en te zien wat je denkt gedurende de dag om positief te blijven. Probeer mensen met deze kenmerken te benaderen en neem de tijd om de goede dingen om je heen te observeren: lees, luister naar vrolijke muziek en blijf, zoals ik in dit artikel schreef,, weg van negatieve mensen.

Niet alleen maken ze je dag somber en negatief, maar ze nemen ook de vitale energie weg. Negatieve mensen proberen ons vaak schuldig te voelen en geven ons het gevoel dat we ongelijk hebben.

Heb jij soms te maken met negatieve personen in jouw omgeving en heb je nog enkele tips? Laat dan zeker een reactie na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here