DELEN

Hoeveel tijd je ook stopt in het inrichten van je interieur: er bestaat nog altijd een kans dat je fouten maakt. En die kun je soms zelfs al snel over het hoofd zien. Zonde, natuurlijk! Met deze blog voorkom je de meest gemaakte fouten in het interieur. En maak je een wonderschone plek van jouw woning!

1. Meest gemaakte fouten in het interieur: felle kleuren zijn boosdoeners

Natuurlijk: we begrijpen dat je hier en daar een gezellige kleur in je interieur een waardevolle toevoeging vindt. En dat is het ook! Maar het kan al snel te bont worden – iets waar je je te allen tijde bewust van moet zijn. Zorg er dan ook voor dat je kleur terug ziet in je accessoires; niet in de grotere items in je woning.

Een felle tint op de muur kun je dus maar beter achterwege laten. Ook het gebruik van meerdere opvallende kleuren door elkaar maakt er een ratjetoe van. Kies liever voor één unieke tint die je in je accessoires verwerkt – en houd de rest basic. Dat is een plezier voor het oog!

De meest gemaakte fouten in het interieur: teveel kleuren in huis

2. Een huis dat te vol staat

Het is een verstandige keus om alleen de meubels en andere items in huis te nemen die je daadwerkelijk nodig hebt. Zo voorkom je namelijk dat je huis te vol staat! Een huis dat te vol is, oogt krap en klein. Terwijl je natuurlijk liever voor een ruimtelijk en open gevoel wilt gaan!

Kies er dan ook voor om dat extra kastje of tafeltje niet in huis te nemen – tenzij je er echt niet zonder kan. Hoe mooi je die trend of stijl ook vindt. Je kunt het natuurlijk altijd vervangen met je huidige meubelstukken! Een subtiele inrichting is the key.

Interieur tip: voorkom dat je huis te vol staat!

3. Kies voor levendigheid

We lijken er al snel voor te vallen: een perfect Pinterest-waardig interieur. Hoewel er natuurlijk helemaal niets mis mee is om dit als uitgangspunt te nemen, is er meer nodig in je woning. Voeg er een vleugje persoonlijkheid aan toe! Alleen zo ga je voor een levendig interieur.

Hoe je meer levendigheid toe kunt voegen aan je woning? Foto’s zijn hier een goed voorbeeld van: hang verschillende lijstjes aan de wand en stop hier persoonlijke kiekjes in. Ook accessoires voegen sfeer toe – zeker als ze een bijzonder verhaal kennen, zoals het geval is bij souvenirs. Of wat dacht je van een erfstuk uit de familie?

Lees ook: 4 interieurstijlen uitgelicht!

Kies voor levendigheid en persoonlijkheid in je interieur

4. Verkeerde afmetingen

De laatste in de rij van meest gemaakte fouten in het interieur: verkeerde afmetingen. Het is van belang om alles in je woning op elkaar aan te laten sluiten. Niet alleen de kleur speelt hierbij een rol, maar ook de afmetingen.

Let er bijvoorbeeld op dat het vloerkleed in je woonkamer niet te klein is van formaat: dat geeft een uitstraling die uit balans is. En heb je een enorme bank? Ga dan ook voor een bijzettafel van een ruim formaat om dit op elkaar af te stemmen. Zo maak je een waar stijlvol paleisje van je woning!

Meest gemaakte fouten in het interieur: verkeerde afmetingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here