DELEN

Een zomer in eigen land krijgt door de huidige omstandigheden de voorkeur. Overvolle vakantiebestemmingen en drukke hotels aan het strand laat je maar beter links liggen. Ach, dan maar kamperen in de Ardennen? Dat is inderdaad een goed idee. Niet omwille van de prachtige natuur, maar ook gewoon omdat een camping nu eenmaal veel charme biedt. Wel zijn er een aantal zaken die je moet weten. En dat gaat verder dan even alles om te kamperen in huis halen.

Benodigdheden in huis halen

Een goede tent is natuurlijk onmisbaar. Een goede kampeertent biedt voldoende ruimte voor het hele gezin en beschikt eventueel over verschillende compartimenten. Hoe groot je tent moet zijn, hangt af van jouw voorkeuren. Sommigen kiezen ervoor om de tent vol te stouwen met zitkussens, dienbladen enzovoort, maar eigenlijk is dat heus niet nodig. Je gaat niet op hotel en back to basics is net zo leuk. Wel moet je tent waterdicht en windbestendig zijn. Denk ook aan je favoriete manier van opzetten. Zo zijn er tenten die zichzelf opzetten, maar een koepeltent of een opblaasbare tent heeft ook voordelen. Vraag eventueel advies bij het kopen van een tent zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Een goede slaapmat en een waterafstotende slaapzak zijn verder ook wel onmisbaar. Denk ook aan andere benodigdheden zoals je favoriete sneakers, aanmaakblokjes en houtskool. Neem wel plastic bakken mee die je volledig kan afsluiten zodat de Belgische ochtenddauw je hebben en houwen niet dompig maakt.

Wat moet je weten als je voor het eerst gaat kamperen in de Ardennen

Houd rekening met de regels van de camping

Wildkamperen is in de Ardennen verboden en forse boetes zijn niet ongewoon. Gelukkig zijn er meer dan genoeg campings die helemaal afgestemd zijn op de tentkampeerder. Houd er wel rekening mee dat iedere camping eigen regels heeft, bijvoorbeeld wat het maken van een kampvuur of nachtlawaai betreft. Hoe dan ook is een camping niet de plek voor nachtelijke feestjes.

Doe het nodige opzoekingswerk

Hoewel iedere camping wel over sanitair beschikt, kan de comfortgraad toch sterk verschillen. Bij sommige campings laat de hygiëne al eens te wensen over, maar er zijn ook campings waarbij je het hotelgevoel evenaart. Sommige campings hebben speeltuinen, organiseren activiteiten of hebben zelfs uitgeruste keukens die je kan reserveren. Het lezen van reviews is hoe dan ook een goed idee. Het Nederlandse ANWB beoordeelt daarnaast regelmatig campings en de applicatie Check CampingNavigator is zeker een aanrader.

Het juiste plekje kiezen

Wees altijd op tijd zodat je het beste plekje voor het uitkiezen hebt. Kies voor een plek die niet al te ver van de toiletten is gelegen, maar ga er uiteraard niet pal naast logeren want anders heb je voortdurend bezoekers over de vloer. Houd daarnaast vooral rekening met hoe de zon zit. Vooral ’s ochtends heb je graag een schaduwrijk plekje want anders word je helemaal bezweet wakker. Dat je tent overdag opwarmt is minder erg. ’s Avonds zwier je alles even open en die koelt opnieuw lekker af. Vergeet dan natuurlijk niet om het muskietengaas te sluiten want dat is toch nog een grote beginnersfout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here