DELEN

We lijken allemaal maar te willen gaan voor groot, groter, grootst. Ook in onze gedachten lijkt het soms de mooiste droom: het hebben van een ruim huis. Maar als we er wat langer bij stilstaan, komen we toch steeds weer tot de conclusie dat er eigenlijk ook niets mis is met een kleine woning. Hoe dat zit? In deze blog ontdek je de voordelen van klein wonen!

Genieten van wat je hebt

Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is toch echt iets waar we in geloven: wie een kleine woning heeft, geniet meer van wat hij of zij heeft. Met minder neem je simpelweg sneller genoegen met wat je hebt. Want hoe meer plek je hebt in je woning, hoe meer je altijd extra zult willen hebben.

En we vragen ons af: is dat nu wat je uiteindelijk echt gelukkig zal maken? Daar geloven we toch niet helemaal in – als we eerlijk zijn. Dus misschien moeten we die droom om een groot huis te hebben maar gewoon eens opgeven. En blij zijn met wat minder ruimte. Klein maar fijn, dus!

Een kleine woning: gelukkig zijn met wat je hebt

Vaker de omgeving veranderen

Hoewel je in een kleine woning misschien minder spullen tegelijkertijd kwijt kunt, betekent dat natuurlijk niet meteen dat je je interieur nooit kunt veranderen. Sterker nog: je hebt er nu juist meer recht op om creatief te zijn! Dat is namelijk iets waar een kleinere woning al snel om vraagt.

Zo is het in een kleinere woning eenvoudiger om zo nu en dan de meubels of accessoires te verwisselen. Om te zorgen dat je steeds maar weer kunt blijven genieten van je interieur! Waar dat bij een groot huis meteen een enorme klus is, zit dat bij de kleine woning wel anders. In een handomdraai zorg jij voor een nieuwe look in huis. Is dat niet mooi meegenomen?

Verder lezen? Tips voor het inrichten van een kleine woning!

Minder tijd kwijt aan opruimen en schoonmaken

Het is misschien wel een van de dingen die we het meest vervelend vinden in het leven: opruimen en schoonmaken. Soms lijkt er maar geen eind aan te komen! Besef je maar eens goed dat dit bij een groot huis natuurlijk veel meer moeite en tijd kost dan wanneer je klein woont. Juist: dat kan zomaar eens een heleboel gevoelens van frustratie schelen!

Wie in een kleine woning woont, is veel sneller klaar met het bijhouden van het huis. Je hebt simpelweg minder vierkante meters tot je beschikking om de zorg over te hebben. Bedenk maar eens wat je met al die overtollige uren kunt doen. Zeker als je ze bij elkaar optelt op maand- of jaarbasis. Score!

Een groot voordeel van klein wonen? Weinig tijd kwijt aan opruimen en schoonmaken!

De kosten zijn lager

Ook niet geheel onbelangrijker: de kosten zijn een stuk lager bij een kleine woning. Dat blijkt natuurlijk al uit het feit dat je simpelweg minder meubelstukken in huis hoeft te halen. Geloof ons maar: dat scheelt flink in de kosten.

Maar dat is nog niet alles. Wie klein woont, hoeft vaak ook minder betalen voor de grond of voor het oppervlakte van de woning. Ook dat scheelt in de kosten! En heb je er ook al over nagedacht dat je minder hoeft uit te geven aan zaken als elektriciteit? Tel uit je winst, dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here